Straks aparte buslijn naar vliegveld

LELYSTAD • Za 25 november 2017 | 15:32 • Zaterdag 25 november 2017 | 15:32
De toekomstige busverbinding tussen station Lelystad en Lelystad Airport komt los te staan van de stadsdienst. De buslijn wordt ook niet automatisch verzorgd door het vervoersbedrijf dat de stadsdienst in Lelystad verzorgt. Dat blijkt uit een besluit van de provincie.

Innovatieve verbinding
De provincie zegt samen met de gemeente Lelystad te streven naar een hoogwaardige en innovatieve nieuwe verbinding. Deze omschrijving wordt in het besluit nog niet verder uitgelegd. Wel staat vast dat de bus via een aparte busbaan zal gaan rijden.
Volgens de provincie wordt de buslijn afgestemd op luchtreizigers en medewerkers van de luchthaven, maar mogen ook andere passagiers er gebruik van maken.

Provincie draagt de kosten
De nieuwe verbinding zal door de provincie worden bekostigd en zal via een aparte aanbesteding worden geselecteerd. De gemeente hoeft financieel niet aan de nieuwe verbinding bij te dragen. De nieuwe buslijn gaat ook niet ten koste van het bestaande budget voor stadsvervoer in Lelystad. 
 

WhatsApp ons!
Heb jij een tip of opmerking? Stuur de redactie van Omroep Flevoland een bericht op 06 - 52 52 4891 of stuur een mail: rtv@omroepflevoland.nl!

Deel artikel