Klopman (CDA) keert politiek Dronten de rug toe

DRONTEN
Het CDA in Dronten krijgt een andere lijsttrekker bij de gemeenteraadsverkiezingen van maart. Beoogd lijsttrekker Jan Klopman heeft besloten zich terug te trekken en is ook niet meer beschikbaar voor de gemeenteraad, zo laat hij aan Omroep Flevoland weten.

Klopman was tot 24 oktober fractievoorzitter. Hij besloot die plaats op te geven na de collegecrisis, waarbij twee CDA-wethouders onverwachts hun ontslag indienden. De felle kritiek van alle andere fracties op het optreden van het CDA viel Klopman zwaar, omdat hij zich persoonlijk aangevallen voelde. Destijds hield hij zijn positie als lijsttrekker nog in beraad, maar daar ziet hij nu van af.

De leden van het CDA Dronten moeten zich maandagavond uitspreken over de nieuwe lijsttrekker. Kandidaat is Brenda Berghorst-Ruitenberg. Zij is sinds maart 2015 raadslid en was daarvoor burgerraadslid. Op de tweede plaats staat de huidige fractievoorzitter Siert Jan Lap, op plaats drie Dinand Ekkel.

Opvallend is de kandidaatstelling van Dirk Minne Vis op plaats 30. Hij diende in oktober zijn ontslag in als wethouder, omdat hij binnen het college van b en w geen vertrouwen meer in zijn functioneren bespeurde. Ook beschuldigde hij de andere wethouders van stemmingmakerij. Aan de kwestie ging een periode van kritiek van de gemeenteraad op Vis vooraf.


 

reacties (6)

 • Burger

   

  Klinkt meer als weggepest Geert.

  reageer
 • Geert

   

  En zo laat Klopman zien niks beter te zijn dan Verlaan en Vis. Gewoon weglopen als je jezelf er niet meer uit kan kletsen het nieuwe motto van het CDA.

  reageer
 • Esveen

   

  Goede zet want met een niets wetende en ontkennende burgemeester kun je dit beter achter je laten. Misdragers hebben altijd het voordeel.

  reageer
 • pieter de oude

   

  klopmaan ziet de donderbui al hangen.

  reageer
 • harry

   

  Kan Klopman weer lekker aan de bitterballen bij BAS!

  reageer
 • laat alle reacties zien
 • Ohohoh

   

  En hoe staat t nu met die burgemeester? Blijft alles zoals het is? OF blijf hier eens bovenop zitten

  reageer

Laat een reactie achter

Je reageert op

Je rapporteert