Problemen op volkstuincomplex door kapotte drainage

LELYSTAD
Een groot deel van de tuinen op volkstuinencomplex Ons Genoegen in Lelystad staat onder water. ''Op dit moment is het een nare toestand'',  zegt Aagje van der Molen. Ze heeft ook een tuintje op het complex en wil actie. 

De grote boosdoener zou de drainage zijn. Volgens Van der Molen speelt het probleem al vijf jaar en wordt de overlast steeds groter. ''De drainage is er mee gestopt. Alle tuinen lopen vol.'' Als er in het voorjaar veel regen valt dan verrotten volgens Van der Molen alle groenten.

Opgestapt bestuur
Het bestuur van 'Ons Genoegen' ziet de problemen ook. Het drainagesysteem is volgens het bestuur in 2014 doorgespoeld, maar dat heeft niet voldoende geholpen. Daarnaast vindt het bestuur dat zij niet alles zelf hoeft op te knappen. Ze hebben een drainagesysteem gekocht van honderd meter maar de tuinders zouden niet willen helpen om het aan te leggen. Inmiddels is het bestuur van het volkstuincomplex opgestapt. 

Tuinder Aagje van der Molen heeft de hulp van de gemeente ingeroepen. Ze heeft een bedrag van 24.000 euro gevraagd voor de aanleg van een nieuw, goed drainagesysteem. Het is nog niet duidelijk of de gemeente dit geld gaat geven. Van der Molen wil snel een bijzondere vergadering houden om een nieuw bestuur te kiezen. Dit bestuur moet volgens haar met de gemeente rond de tafel gaan zitten om een oplossing te vinden voor de wateroverlast. 

reacties (5)

 • Catharina

   

  Wat een zielig vrouwtje. 24.000 euro is belachelijk hoog, laat deze zaken aan het bestuur over en vooral niet op eigen houtje gaan doen.

  reageer
 • Stadspraat

   

  Bizar, dat mevr. v.d. Molen zich met bestuurszaken van de vereniging bemoeit, zelfs zo ver gaat om offertes op te vragen bij bedrijven, voorts 24.000 euro van de Gemeente wenst. Zelfs leden vd vereniging onder valse argumenten een handtekening laten zetten, en dat allemaal zonder mandaat en zelfs zonder lid te zijn vd vereniging!

  reageer
 • Aagje van der Molen

   

  Ja dat kan niet iedereen. haha Zeker lid van deze vereniging.

 • Jantje

   

  Voor die 24000 euro komt er zeker vergulde drainage in? Of komt er gelijk een dak op? In 3 jaar kan de huidige drainage niet zomaar dicht zitten!

  reageer
 • Desiree

   

  Lekker zelf aan de slag.

  reageer
 • Nopper

   

  Ik wil ook nieuwe drainage waar kan ik aankloppen? Nergens ik mag het allemaal zelf betalen, en hier maar klagen over die boeren.

  reageer
 • Nopper

   

  Een landbouwer let dit ook bij pacht zelf betalen.

 • Jos

   

  De vraag is natuurlijk wie de eigenaar van deze grond is en of er sprake is van verhuur/pacht en onder welke voorwaarden. In Almere betalen de volkstuinders een behoorlijk bedrag per vierkante meter, daar mag je natuurlijk wel iets voor verwachten. Bijvoorbeeld: onderhoud van onsluitingswegen, omliggend groen en drainage. Daar doet de gemeente Almere ook niet moeilijk over en wij klagen niet.

Laat een reactie achter

Je reageert op

Je rapporteert