Kamp Seedorf opgenomen in De Kleurrijke Top 100

ALMERE • Ma 4 december 2017 | 16:37 • Maandag 4 december 2017 | 16:37
Het Almeers-Amsterdams kunstenaarscollectief Kamp Seedorf is opgenomen in De Kleurrijke Top 100. Dit is een lijst van Nederlanders die volgens de samenstellers het verschil maken op onder meer de gebieden van cultuur, bestuur en bedrijfsleven. 

Kamp Seedorf maakt semi-permanente kunst en duikt op allerlei plekken op. Afgelopen jaar vergaarden zij bekendheid met het portret van de Amsterdamse burgemeester Eberhard van der Laan met daaronder de tekst 'Damsko hart strijder'. Hiermee wilden de kunstenaars de inmiddels overleden burgemeester een hart onder de riem steken. De afbeelding van Van der Laan werd op t-shirts afgedrukt en de opbrengst daarvan werd door Kamp Seedorf geschonden aan KWF Kankerbestrijding.

De Kleurrijke Top 100 wordt sinds 2010 gemaakt door hoofdredacteuren Raja Felgata en Khalid Ouaziz. Samen met een team van media- en diversiteitsspecialisten zijn zij het hele jaar bezig om rolmodellen in kaart te brengen, waarbij de focus ligt op culturele diversiteit. 

WhatsApp ons!
Heb jij een tip of verbetering? Stuur de redactie van Omroep Flevoland een bericht op 0320 28 5050 of stuur een mail: rtv@omroepflevoland.nl!

Deel artikel