Pgb-fraude bestraft met taakstraf

FLEVOLAND
De rechtbank in Zutphen heeft een 43-jarige vrouw uit Hattemerbroek veroordeeld tot een taakstraf van 240 uur en vier maanden celstraf voorwaardelijk. Zij lichtte in 2011 en 2012 cliënten uit Flevoland op voor duizenden euro’s met haar bedrijf ’t Hart van de Vader in Elburg. Via dit bedrijf beheerde ze pgb-gelden.
 
De zaak kwam aan het rollen toen zorgaanbieders van cliënten van ’t Hart van de Vader aan de bel trokken omdat ze niet meer werden betaald. Al snel werd duidelijk dat de bedragen op de verantwoordingsformulieren die de vrouw indiende, niet overeenkwamen met de daadwerkelijke overschrijvingen. Er werd dus veel minder pgb-geld uitbetaald dan was geadministreerd. Zij verklaarde dat ze dat deed omdat haar bedrijf in zwaar weer verkeerde.

Volgens de rechtbank verdiende ze ruim 41.000 euro met de zwendel. Een deel daarvan moet ze terugbetalen aan de staatskas. Ook moet ze ruim 21.000 euro aan schadevergoeding betalen aan één van de slachtoffers.

Het vonnis was hetzelfde als de eis die de officier van justitie twee weken terug op tafel legde.
 

reacties (2)

 • Taxi chauffeur

   

  Voor dat bedrag moet ik minimaal 3 jaar werken, taakstraf van 240 uur= 6 weken werken, en dan €21000 overhouden. Criminaliteit loont echt in Nederland.

  reageer
 • Mark

   

  Belachelijk lage straf weer. Gewoon alles dubbel terug laten betalen. Dan leren ze het wel. Worden die rechters geslecteerd op softheid of zo?

  reageer

Laat een reactie achter

Je reageert op

Je rapporteert