Jongen (15) overleden na steekpartij

ALMERE
Een jongen van 15 uit Almere is dinsdagavond overleden bij een steekincident aan het Pirellipad in Almere. De politie heeft twee 15-jarige jongens uit Almere aangehouden.

Het incident vond plaats langs de busbaan bij de Tweede Pirellibrug in de Bouwmeesterbuurt. Na een melding troffen hulpdiensten het slachtoffer rond 18:30 uur aan. Hij is ter plaatse behandeld door personeel van een traumahelikopter en met spoed naar het ziekenhuis gebracht maar het leven van de jongen was niet meer te redden. Hij overleed in het ziekenhuis.

De politie kon de verblijfplaats van de verdachten achterhalen en heeft de twee opgepakt. Of slachtoffer en verdachten elkaar kenden is niet duidelijk. De recherche doet onderzoek naar de toedracht en het motief. De politie vraagt getuigen zich te melden.

Mes
Aan het eind van de middag zou op de plek waar de jongen omkwam een mes zijn gevonden. RTL-verslaggever Geert Gordijn zag gebeuren dat jongens een kaarsje wilden branden op die plek en een mes vonden. De recherche heeft dat in beslag genomen.
reacties (27)

 • Ingrid

   

  wat doet een 15 jarig kind... (want dat ben je nog op die leeftijd) met een mes? ouders oogkleppen op, of gewoon niet geïnteresseerd?) waar is het "normale handgemeen gebleven? elkaar neersteken nwe trend? vreselijk voor ouders overleden jongen!!! alle sterkte voor deze mensen

  reageer
 • O, wat gaat het toch goed in Nederland. We zijn steeds gelukkiger in Nederland. Dit roept onze regering om het Nederlandse volk dom te houden. Het zou je maar gebeuren dan je 15-jarige kind vermoord wordt door kinderen met messen op zak. Welk kind van 15 jaar doet zo iets? Hoe voeden ouders zo'n kind op? Ik wens nabestaanden heel veel sterkte toe.

  reageer
 • Erik

   

  Word tijd voor even straf/opvoedings systeem zodat dit soort personen het over 60 Jaar nog herinneren

  reageer
 • Rico

   

  Vreselijk dit! Raar dat de politie nu pas het mes vindt, dan hadden ze gisteravond niet goed hun werk gedaan. En misschien heb ik teveel naar CSI gekeken maar moet er niet eerst een foto gemaakt worden waar het mes heeft gelegen voordat je het ff snel oppakt en moet het niet in een speciaal zakje?

  reageer
 • Herman

   

  allereerst Sterkte voor de nabestaanden de jongens die het gedaan hebben we moeten hard gestraft worden jeugdgevangenis en jeugd TBS en als ze weer vrijkomen naar een opvoedcentrum Dat is waarschijnlijk ook niet gebeurd opvoeden

  reageer
 • laat alle reacties zien
 • jan

   

  Verschrikkelijk, geen woorden voor. sterkte voor de nabestaanden toewensen is het enige wat ik kan verzinnen.

  reageer
 • EM

   

  Ik vind het toch wel triest dat hier mensen zijn die gelijk een oordeel hebben. Er wordt in het bericht vermeld dat helaas een 15 jarige jongen is overleden na een steekpartij echter er wordt niet beschreven het hoe en waarom. Het is verschrikkelijk wat er is gebeurt maar laten we de politie hun werk doen en het oordeel aan de rechters overlaten. Heel veel sterkte aan alle nabestaanden.

  reageer
 • stephan

   

  Sommigen geven jeugdzorg en de politiek hiervan de schuld. Allereerst is dat vooringenomen. Ten tweede weten wij niets over de daders. Dus ook niet of zij al in het jeugdzorgcircuit zitten. Om dan op voorhand de vinger te wijzen naar jeugdzorg is vooringenomen. Mogelijk weten ook de ouders niet wat hun kroost op straat uithaalt en met wie zij omgaan.

  reageer
 • Denice

   

  Je zal het bericht als ouder(s) zijnde toch krijgen zeg... of dat je kind er niet meer is, omgebracht door een leeftijdgenoot óf dat je kind opgepakt wordt voor het ombrengen van een leeftijdsgenoot. 15 jaar... zucht... waar gaat dit heen? We kunnen wijzen naar de politiek, die niks doen omdat ze te druk zijn met andere zaken. We kunnen wijzen naar de (jeugd)zorg, die niks doen omdat ze moeten bekostigen. We kunnen wijzen naar ouders, die niks doen, omdat ze andere prioriteiten hebben, misschien wel denken “mijn kind doet dat niet”. We weten het niet... er zijn slechts twee mensen, wat uit dit artikel op te maken is, die antwoorden hebben. Twee mensen die weten wat er gebeurd is én waarom dat gebeurd is. Wat ze hopelijk zullen delen, dat is wel het minste wat ze kunnen doen.. hun 15jarige plaatsgenoot heeft er niks aan, laat het wel een eten opener zijn voor anderen... de wereld zit niet meer hetzelfde in elkaar als toen wij, of je nou 30, 40, 50 of nou ouder bent, in elkaar... helaas... heel veel sterkte voor alle betrokkenen!

  reageer
 • ./\/\.

   

  Zoals altijd wordt een tragische gebeurtenis als deze aangegrepen door mensen om te melden dat de wereld naar de gallemiezen gaat, dat het een zootje is, en dat het nooit meer goed zal komen. Dit nieuws is natuurlijk schokkend, maar als je dergelijke algemene uitspraken wil doen zul je naar de cijfers moeten kijken. En die cijfers liegen niet: het aantal moorden ligt lager dan ooit, en Nederland is in het algemeen een veilig land. De wereld is zeker veranderd, maar het is dus helemaal niet zo dat we met z'n allen een onafwendbare ondergang tegemoet gaan.

 • angelina

   

  De politiek heeft Hier zeker een aandeel in,wetshandhaving 😂😂😂😂wat een grap in Nederland! Justitie die alleen maar doet waar zij Jaja en de staatskas belang bij hebben! De gewone burger die hulp nodig heeft of vraagt,word verteld aangifte te doen. En vervolgens gebeurd er nada! Lieve mensen het recht in eigen hand werkt hoogstwaarschijnlijk beter,dan een foei van justitie! Want dit moet keihard afgestraft worden!

  reageer
 • de sociaal geograaf

   

  In de VS (meeste trends nemen wij meestal met een vertraging van enkele jaren over) is de maatschappij behoorlijk veranderd door ontzuiling, individualisme, globalisering, de graai naar geld en heeft daardoor winnaars, maar nog meer verliezers gekregen. Dit zelfde kun je steeds meer in NL zien: beide ouders werken, hoge druk, kinderen steeds meer ook psychische problemen. Ouders die steeds minder zeggenschap hebben of willen op/over hun kinderen. Mensen zoeken nieuwe groepen. Waar vroeger de verzuiling en de maatschappij wel een beetje hielp om mensen een plekje geven zijn deze grotendeels weggevallen. Mensen willen ergens bijhoren, iedereen Dit resulteert, zoals sommige sociologen het noemen "a jungle". Deze jungles zijn de jungles op internet, op scholen, maar ook op straat. Overleven dus. Dat gemakkelijkste manier is om dit ten koste van iets of iemand anders te doen is. De groepen verliezers die op straat terecht komen organiseren zich ook daar. (tot iets wat ze wel veiligheid geeft: diezelfde groep op straat) In de VS (maar ook in heel veel andere gebieden (oa. Zuid-Amerika) zie je dat dit resulteert in behoorlijke gangvorming in stedelijke gebieden waar armoede is. (Ook vorming van (moslim) extremisme zie je hier het meest) Met eigen regels, wetten en (natuurlijke) leiders, soms afgedwongen met geweld (wapens) en andere soorten van macht, zoals geld (drugs), geweld, kleding ed. Deze ontwikkelingen verschuiven hier ook heen, onze jongeren, met name "de verliezers" van de huidige maatschappij (armer milieu, wellicht ook andere etniciteit,) gaan met name in stedelijke gebieden (waar de eerder genoemde verschijnselen het meest duidelijk zijn) zich anders opstellen en organiseren om zo op hun manier het hoofd boven water te houden. Ik denk daardoor dat het veel te kort door de bocht is door alleen maar te willen straffen of zoals genoemd: 3x foei zeggen (of daar bang voor zijn) , maar ik geloof oprecht dat als we hier serieus wat aan willen doen we niet alleen aan symptoombestrijding moeten doen, maar de achterliggende oorzaken moeten aanpakken.

  reageer
 • Flevoburger

   

  Helaas gaan we onder leiding van de VVD keihard door op de ingeslagen kapitalistische . op meer winst gerichte weg. Is er aan u geld te verdienen dan bent u welkom. Zo niet? zoek het dan maar lekker zelf uit. Lang leve de privatisering van de medische / ouderen / enz zorg. Het openbaar vervoer , scholing enz. Alle zaken waar we goed in waren worden uitgekleed. Maar ok, de buitenlandse bobo's gaan minder ( dividend) belasting betalen. Dat zagen we duidelijk van te voren in het verkiezingsprogramma van dhr Rutte aankomen, net als de verhoging van de btw op onze meest primaire behoeftes als voeding en dergelijke. ( niet dus! ) Misschien kunnen we met z'n allen tijdens de volgende gemeenteraadsverkiezingen een goed en duidelijk signaal geven: misschien maar niet stemmen op de huidige coalitiepartijen die in Den Haag zo hoog van de toren blazen. Partijen / alternatieven genoeg zou ik zo zeggen. Laten we klein beginnen....

 • Pieter

   

  Ik ben bang voor de daders dat zij misschien wel 20 uur taakstraf krijgen! Hun leven ook vergalt!

  reageer
 • DeBranderMan

   

  Wel erg. Een persoonlijk drama. Verder raad ik de reageerders hier aan eens een boek te lezen over ‘waarom geweld wereldwijd en in de westerse wereld in het bijzonder is afgenomen’. Steven Pinker heeft een goed boek daarover geschreven. Ik begrijp, als je slachtoffer bent heb je niets aan die boodschap. Maar wij omstanders zouden eens moeten realiseren dat wij in een zeer vreedzame samenleving leven. Dus waar gaat het heen? Tot nu toe, gezien de geschiedenis en de laatste 200 jaar in het bijzonder, naar een vreedzamer samenleving in relatieve zin.

  reageer
 • Rz

   

  Hoe zat dat ook alweer in alm ere met het geld voor jeugdzorg wat op is enzo.... hopelijk heeft dit vreselijke n8eiws daar niets mee te maken.... al geloof ik daar niks van... jongeren zijn compleet van het pad geraakt... waar was de hulp en ondersteuning... oeps geld Op???

  reageer
 • Sem

   

  Ik maak me veel meer zorgen om de opvoedkundige capaciteiten tegenwoordig. Het lijkt wel alsof niemand zijn kind meer opvoed en hen het 'goed en fout' bij brengt. Het lijkt wel alsof elk kind zichzelf opvoedt en daardoor totaal geen normen en waarden pakket meer bezit en tot zich neemt.

 • Stephan

   

  Heel triest en dat zo voor de Kerst. Met verbazing lees ik tussen de regels van sommige reactie door een sneer naar de (lokale) politiek. Wat heeft die er mee te maken? De ouders zijn hiervoor nog altijd als eerste verantwoordelijk!!!

  reageer
 • Stephan

   

  Vooral voor de Kerst heel triest? U bent nu toch even helemaal de weg kwijt.

 • Haha

   

  Ouders?? Serieus..... want ouders horen hun 15 jarige kinderen aan de hand te hebben de hele dag? Hoe hard je als ouders soms ook je best doet, invloeden door buitenaf (verkeerde vriendjes oid) terwijl ouders daar soms niet eens van op de hoogte zijn, kunnen de opvoeding best aardig ontregelen... maar nee altijd de ouders aanwijzen

 • Aboeba-Ababba

   

  Almere.. het had mooi kunnnen worden. Maar dan ook echt mooi.Wat heeft de politiek echter gedaan..... Een verschrikking..

  reageer
 • hdgdte

   

  In de eerste plaats sterkte voor de nabestaanden Heeft de burgemeester zich al gemeld met een verklaring? Of wordt dit ook weer als een incidentje afgedaan zoals jaren geleden met de taxichauffeur uit Almere? Er zit iets structureel fout in onze samenleving! Toen ik 15 was zag Nederland er heel anders uit en kon ik als kind veilig buitenspelen. Ik denk dat ik wel weet waar het is foutgegaan.

  reageer
 • angelina

   

  Vreselijk! Zoals men al zegt ,het kan in almere ,en de Nederlandse regering moet zich de ogen uit de kop schamen. Een leven weggenomen door kinderen die van het pad af zijn ,en zullen worden berecht volgens jeugdrecht,levenslang moeten dat soort types krijgen! En hun familie moet is goed leren opvoeden,en anders geen kinderen krijgen!en de familie en vrienden van de overleden Jongen heel veel sterkte in deze moeilijke periode,leef met jullie mee!

  reageer
 • Polly

   

  Waarom lopen vijftienjarigen met een mes op zak? Echt verschrikkelijk!

  reageer
 • Do

   

  Toen mijn zoon in groep 8 zat (vorig schooljaar), is hij bedreigd met een zakmes door kinderen van een naastgelegen basisschool! We hebben het gemeld bij beide directies, maar niemand die er wat aan deed! De scholen onderling niet en de wijkagent ook niet! De jongens zijn niet eens aangesproken! Dus ze lopen nog jonger al met een mes rond en bedreigen er ook anderen mee en niemand die wat doet hoor!

 • PietPrecies

   

  Goede vraag, en hoe zit het met de opvoeding thuis? Jeugd van tegenwoordig spelen te veel gewelddadige computer spelletjes, kijken te veel actie etc op tv, taalgebruik word er vaak ook niet minder op. Heb er geen woorden voor nog maar 15 jaar... Heel Veel sterkte aan de nabestaanden.

 • lexxie

   

  Hebben de daders al hun kopje thee gehad? En dan 3 keer foei en voor het eten weer thuis. Wegkijkend Almere zal het wel weer over incidentje hebben. Sterkte voor de nabestaanden

  reageer
 • ./\/\.

   

  "Wegkijkend Almere zal het wel weer over incidentje hebben." - je zal waarschijnlijk teleurgesteld zijn als het niet zo is, toch? Denk je nu werkelijk dat er mensen zijn die de dood van een 15-jarige als 'een incidentje' beschouwen?

 • Mandy

   

  Jemig, 15 jaar!! Daders én slachtoffer, mijn god we hebben het over kinderen hier. Inderdaad... waar moet dat heen. Heel veel sterkte voor alle nabestaanden, want ook voor de ouders van de daders moet dit vreselijk zijn!

  reageer
 • Stamang

   

  Hartverscheurend .We wensen zijn nabestaande heel veel sterkte en kracht toe.

  reageer
 • Martin

   

  Wat zijn dat voor gekkies ? Wat zijn dat voor een bedorven geesten ? Een leven verwoest ! Ook de nabestaanden hebben levenslang. Wanneer leert de mens zich fatsoenlijk te gedragen. Op deze wereld leven verrotte mensen. Wat lag er aan ten grondslag om iemand neer te moeten steken ? Verdediging ? Ik wens de nabestaande heel veel sterkte !

  reageer
 • Jacobus Johannes

   

  Sterkte voor de nabestaanden. Inderdaad Wilma waar moet dat heen. Terwijl men maar blijft roepen, het wordt veiliger in Nederland.

  reageer
 • Tuuk

   

  Voor de nabestaanden veel sterkte met dit verlies! Daders 15 jaar, jeetje waar gaat het heen! Je leven nu al mislukt...

  reageer
 • Marlies

   

  Wat verschrikkelijk. Het zal je kind maar zijn:slachtoffer of dader. Als slachtoffer is dat helaas onherroepelijk. Sterkte voor alle nabestaanden.

  reageer
 • wilma

   

  Wat een triest nieuws weer, waar moet dat heen. Sterkte voor de nabestaande

  reageer

Laat een reactie achter

Je reageert op

Je rapporteert