HartKliniek opent nieuwe vestiging

ALMERE
De HartKliniek opent een nieuwe vestiging op het bedrijventerrein Randstad in Almere. Het bedrijf is opgericht in 2014 en telt nu zes vestigingen voor hartpatiënten in heel Nederland. Nieuw op de locatie is het CDC, het Cardiologie Dagbehandel Centrum. Hier worden meer complexe behandelingen aangeboden, die voorheen altijd in het ziekenhuis werden gedaan.

Afgezien van hartchirurgie kan de kliniek daardoor nu alle overige zorg bieden aan patiënten. Zoals stress-echocardiologie en ijzertherapie bij hartfalen. In de verschillende hartklinieken worden nu 90 patiënten per dag gezien. Die worden meestal doorverwezen door de huisarts. Het gaat hier om verzekerde zorg. Het is geen privékliniek.

Volgens cardioloog Menno Baars is de zorg in de kliniek even duur als in het ziekenhuis. "Je betaalt niets extra's wat je niet ook in het ziekenhuis zou moeten betalen als je naar de dokter gaat." Voordeel voor de patiënt is volgens Baars dat je bij de kliniek snel terecht kunt. Er zijn geen wachtlijsten. Het Cardiologie Dagbehandel Centrum gaat volgende week open. 

reacties (6)

 • Mo

   

  Supper ! Gefeliciteerd 🎉 kom vanaf dag 1 bij jullie en ben erg tevreden. Idd geen wachttijd en tijdens de controlles de onderzoeken en meteen de uitslag. Zelfs toen ik op de seh terecht kwam stonden jullie klaar en kon ik na ontslag meteen bij jullie terecht

  reageer
 • Hans K

   

  Volgens het bericht is de kliniek even duur als het ziekenhuis, maar ze werken er efficiënter en houden dus meer over. Zo blijft de zorg uiteen vallen in separate klinieken en staat het ziekenhuis leeg.

  reageer
 • Karel

   

  Waar dan?

  reageer
 • Ron

   

  Prima geholpen in Lelystad.

  reageer
 • Peter K

   

  Gefeliciteerd Menno Baars! Maar oersapjes van diverse vruchten zitten ook vol ijzer waar je een tekort snel mee opheft is mijn ervaring! Misschien ook tijd om collega's te attenderen een eventuele kliniek voor Interne Geneeskunde op te zetten? Bij de MC groep is al langere tijd een wachtlijst van 10 weken en dat is erg lang!

  reageer
 • Els

   

  Vlak voor kerst 2017 een afspraak gemaakt en kan 4 januari 2018 al komen voor een afspraak. Bloed is al geprikt.

 • laat alle reacties zien
 • Jet

   

  Verhuizen bedoelt u?

  reageer
 • Jos '56

   

  Wat bedoel je precies met verhuizen??

Laat een reactie achter

Je reageert op

Je rapporteert