"Volgende week duidelijkheid over gesloten meubelwinkels"

ALMERE • Wo 3 januari 2018 | 14:24 • Woensdag 3 januari 2018 | 14:24
Volgende week komt er meer duidelijkheid over de gesloten woon- en keukenwinkels in Almere Buiten. Dat zeggen de ondernemersvereniging en de medewerkers van enkele winkels.

Verschillende winkels in DoeMere en de WoonDôme houden sinds 15 december de deuren gesloten. Het gaat om onder meer Superkeukens, ProfijtMeubel, VT Wonen en Pronto. In een brief op ramen van de bedrijven staat te lezen dat de winkels gesloten zijn 'vanwege een juridisch geschil met een derde partij'. 

Klanten zitten in spanning, omdat zij bijvoorbeeld een bestelling nog moeten ontvangen of een aanbetaling hebben gedaan. Volgens een medewerker van ProfijtMeubel in Amsterdam hebben zich daar de afgelopen tijd diverse Almeerse klanten met vragen gemeld. De Amsterdamse winkel kan weinig voor hen betekenen, omdat de winkels niet dezelfde eigenaar hebben. ProfijtMeubel in Amsterdam zegt ook geen idee te hebben waarom de winkel in Almere dicht is. 

Hoewel de vestiging van Superkeukens in Almere gesloten is, wordt daar wel de telefoon opgenomen. Het personeel zegt niets te kunnen zeggen over de situatie, maar wel te hopen dat de winkel snel weer open gaat.

Volgens de ondernemersvereniging kwam de sluiting van de winkels redelijk onverwacht. Omdat de economie aantrekt, gaat het namelijk met veel winkels de laatste jaren weer beter.

WhatsApp ons!
Heb jij een tip of opmerking? Stuur de redactie van Omroep Flevoland een bericht op 06 - 52 52 4891 of stuur een mail: rtv@omroepflevoland.nl!

Deel artikel