Dag lang geen Sprinters tussen Lelystad en Dronten

FLEVOLAND
Van donderdagochtend tot vrijdagochtend hebben er geen Sprinters gereden tussen Lelystad Centrum en Dronten. Dat kwam door een defecte bovenleiding. Intercity's konden wel van het traject gebruik maken, omdat er over één spoor wel gereden kon worden.

Tussen Zwolle, Kampen Zuid, Dronten en Lelystad Centrum reden donderdag de hele dag stopbussen. De normale dienstregeling werd vrijdagmorgen weer hervat. 

In eerste instantie zou het probleem donderdag rond 10:30 uur verholpen zijn, maar de werkzaamheden namen veel meer tijd in beslag.

reacties (5)

 • pieter de oude

   

  De twee organisatie die het drukste spoornet van Europa beheren ProRail en NS reizigers zouden moeten worden geleid door ingenieurs en niet door bestuurders, meestal afkomstig uit politieke kringen, met een beetje wind op de HSL moet de treindienst al worden gestaakt , over twee dure locs voor ieder treintje maar te zwijgen.

  reageer
 • Janos

   

  Wat een organisatie ,ben vorig jaar 2 keer met de trein weg geweest en wilde gisteren even naar Dronten ,eh niet dus. Van die 3 keer 2 keer een vertraging van ruim 20 min en gisteren dus helemaal geen treinreis. In een derde wereld land zou ik mij het kunnen voorstellen,wat ben ik blij dat ik niet dagelijks met de NS rij zeg ,waardeloos gewoon.

  reageer
 • HK

   

  Sprinters rijden wel van Dronten richting Zwolle. Misschien zou het een idee zijn dat de intercity richting Lelystad even een korte stop maakt in Dronten. Stelletje prutsers

  reageer
 • NS

   

  Daar is echt wel naar gekeken echter kan dat dienstrooster technisch niet in combinatie met de beperking dat er maar 1 spoor beschikbaar is en er niet overal van spoor gewisseld kan worden op dit traject.

 • Henk

   

  Daar is echt wel naar gekeken echter kan dat dienstrooster technisch niet in combinatie met de beperking dat er maar 1 spoor beschikbaar is en er niet overal van spoor gewisseld kan worden op dit traject.

 • pieter de oude

   

  een intercity verstoren heeft volgens mij grotere nadelen.

 • Julia

   

  Dat ben ik helemaal met U eens. Vooruitdenken kunnen ze niet. De intercity kan gemakkelijk een tussenstop maken in Dronten.

 • Schaapjes

   

  En de bussen staken toch.

  reageer
 • August

   

  Staken de bussen? Ik dacht dat de chauffeurs staken. Trouwens de chauffeurs die voor deze dienst worden ingezet zijn dus niet de chauffeurs die in dienst zijn van een stad of streekdienst firma het meestal zon en wintersport pendel chauffeurs.

 • Swift

   

  En de buschauffeurs die gaan staken. Ben blij dat ik een auto heb. Ik ben voor dat ze het beter krijgen met tijden en pauzes, maar waarom moeten andere mensen weer de dupe van worden.

  reageer
 • Wieke

   

  Tja, die buschauffeurs konden niet weten dat er problemen op dat treintraject zouden komen .. Staken is een recht in ons land, helaas werken soms alleen zwaardere middelen, publieksvriendelijke acties doen de hoge heren niet veel .

Laat een reactie achter

Je reageert op

Je rapporteert