Zo komt de nieuwe middelbare schoolcampus eruit te zien

LELYSTAD • Di 9 januari 2018 | 11:20 • Dinsdag 9 januari 2018 | 11:20

Zes aparte gebouwen in een cirkelvorm, die onderling met elkaar verbonden zijn. Zo komt de nieuwe middelbare schoolcampus van Lelystad eruit te zien. Het ontwerp is dinsdagmiddag gepresenteerd. Naast de zes hoofdgebouwen komt er ook een zevende ‘cultuurgebouw’ met een groot auditorium.

Campus
Op de nieuwe campus komen de drie bestaande scholen van Lelystad samen. Het gaat om de SGL, Arcus en Rietlanden. De campus zal bestaan uit twee clusters: een vmbo gedeelte en een havo/vwo deel. Als locatie is gekozen voor het open veld achter de huidige Rietlanden.

Het ontwerp voor de schoolcampus is van architect Dirk Jan Postel. Hij ontwierp in het verleden al meerdere schoolgebouwen en tekende bijvoorbeeld ook voor het ontwerp van het nieuwe Stadskantoor in Utrecht.

Een impressie van de campus:


Fietsen
Op de begane grond van elk van de zes schooldelen komt een fietsenstalling. Dit om een fietsenchaos op het plein te voorkomen. Bovenop de fietsenstallingen komen drie bouwlagen. De totale hoogte van de gebouwen wordt daarmee ruim 13 meter. Elk schooldeel wordt zo ontworpen dat het geschikt is voor een specifieke onderwijstaak. Zo komt er in het vmbo-deel een groot praktijklokaal.Praktijkruimte in het vmbo-deel:


Architect Dirk Jan Postel geeft aan dat de zes gebouwen elk plek bieden aan zo’n 750 leerlingen. De Stichting Voortgezet Onderwijs Lelystad (SVOL) zegt dat in de praktijk maximaal 600 leerlingen per gebouw hun lessen zullen volgen. Verder benadrukt het schoolbestuur dat er deelscholen gaan ontstaan binnen elk van de zes panden. De ingang van de campus komt aan de kant van de Middendreef, de gebouwen komen juist meer richting de Zuigerplasdreef te staan.

Sportvelden
Qua sportfaciliteiten zal de campus de bestaande sporthallen en sportvelden van De Rietlanden gebruiken. Er is bij het ontwerp door de architect rekening gehouden met de mogelijkheid om in de toekomst een derde sporthal en extra sportvelden aan te leggen.

Het is de bedoeling dat de nieuwe schoolcampus in augustus 2020 in gebruik wordt genomen.Maquette van de campus:

Een impressie van de nieuwbouwEén van de zes gebouwen:


Een overzicht van de campus:

Schoolcampus komt bij de RietlandenHet 'cultuurgebouw':

WhatsApp ons!
Heb jij een tip of verbetering? Stuur de redactie van Omroep Flevoland een bericht op 0320 28 5050 of stuur een mail: rtv@omroepflevoland.nl!

Deel artikel