Flevolands Archief gaat vooral inzetten op digitalisering

LELYSTAD • Do 11 januari 2018 | 17:40 • Donderdag 11 januari 2018 | 17:40
De provincie heeft een nieuw archief. Het Flevolands Archief is donderdagmiddag officieel opgericht. Het archief, dat tot 2017 een onderdeel was van Nieuw Land Erfgoed, gaat zich vooral richten op het digitaliseren van alle archiefmateriaal over de provincie.

Het Flevolands Archief werkt samen met het Rijk, de Provincie Flevoland, de gemeenten Dronten, Lelystad, Urk, Zeewolde en het Waterschap Zuiderzeeland. Het archief verzamelt ook particuliere archieven. "Op dit moment hebben we 2,5 kilometer aan tastbaar archief. Dus ik hoop dat er nog veel materiaal bij gaat komen", vertelt directeur Chantal Keijsper. 

Keijsper wil met het archief vooral inzetten op digitale ontwikkeling. "We gaan het archief in de toekomst zoveel mogelijk materiaal digitaal aanbieden. We willen alles openbaar maken, zolang er geen auteursrechten of openbaarheidsbeperking op zitten."

Almere en Noordoostpolder leveren niets aan het nieuwe archief. Volgens Keijsper waren deze gemeenten voorheen ook geen onderdeel van Nieuw Land Erfgoed. "Maar ik nodig ze van harte uit om toch samen met ons te werken", laat ze weten. 

 

WhatsApp ons!
Heb jij een tip of opmerking? Stuur de redactie van Omroep Flevoland een bericht op 06 - 52 52 4891 of stuur een mail: rtv@omroepflevoland.nl!

Deel artikel