Sneller ontheffing voor weghalen beschermde dieren bij asbest

LELYSTAD • Di 16 januari 2018 | 19:04 • Dinsdag 16 januari 2018 | 19:04

Inwoners van Lelystad met een asbestdak kunnen versneld een ontheffing krijgen voor de Wet Natuurbescherming als ze hun dak willen saneren. Dat hebben de gemeente en de provincie Flevoland afgesproken

Mensen met broedende vogels, jaarrond beschermde nesten en jaarrond beschermde verblijfplaatsen van vleermuizen op het dak raken nu in een lange procedure verzeild. De gemeente biedt bewoners nu de mogelijkheid om de aanvraag sneller te laten verlopen. De gemeente heeft een concept ontheffingsaanvraag gemaakt, waarbij de meeste vragen al zijn ingevuld. Als de saneringsaanvragers het formulier aanvullen en opsturen of mailen naar de provincie, ontvangen zij de ontheffing binnen 14 dagen.

De gemeente verwacht dat het vanaf 2024 verboden wordt om een asbestdak te bezitten en wil mensen de kans bieden om er snel vanaf te komen. In Lelystad staan er nog huizen met een asbestdak in de deelgebieden Bongerd, Gondel 14, Gondel 17, Haf, Haven, Jol, Tjalk en Wold.

WhatsApp ons!
Heb jij een tip of verbetering? Stuur de redactie van Omroep Flevoland een bericht op 0320 28 5050 of stuur een mail: rtv@omroepflevoland.nl!

Deel artikel