Subsidie voor huiseigenaren die asbestdak vervangen

LELYSTAD • Do 10 maart 2022 | 14:31 • Donderdag 10 maart 2022 | 14:31

Huiseigenaren in Lelystad kunnen een subsidie krijgen om hun asbestdak te vervangen. Om hiervoor in aanmerking te komen, moeten huiseigenaren wel nieuwe isolatie aanbrengen. Met de nieuwe regeling wil de gemeente Lelystad huiseigenaren stimuleren om hun dak goed te isoleren, zodat ze minder energiekosten maken.

Volgens de gemeente is het isoleren van een dak een grote investering, maar voor eigenaren met een asbestdak is de investering nog groter. Asbest moet eerst gesaneerd worden. Volgens wethouder David de Vreede worden er door de subsidie drie zaken aangepakt. "Het verwijderen van verwerende asbestdaken die in toenemende mate een risico vormen voor de leefomgeving, het verlagen van de energielasten door het isoleren van het dak en het verduurzamen van de woning, wat helpt bij de aanpak van klimaatverandering."

Huiseigenaren kunnen al geld lenen bij de gemeente, of gebruikmaken van provinciale en landelijke regelingen. De nieuwe subsidie komt daar bovenop. De gemeente Lelystad stelt in totaal 275.000 euro beschikbaar. De regeling loopt in ieder geval tot 2025.

WhatsApp ons!
Heb jij een tip of verbetering? Stuur de redactie van Omroep Flevoland een bericht op 0320 28 5050 of stuur een mail: rtv@omroepflevoland.nl!

Deel artikel