Storm Almere: Eén gewonde, Station Centrum dicht

ALMERE • Do 18 januari 2018 | 11:37 • Donderdag 18 januari 2018 | 11:37
Door de storm zijn donderdag op last van de politie verschillende plekken in Almere afgesloten. Namelijk het stadshart en het station Almere Centrum. Inmiddels zijn de afsluitingen in het stadshart en die van het busstation opgeheven. 

Sinds 16:15 uur rijden er in Almere wel weer stadsbussen, maar deze kunnen nog niet bij het station komen. Vanaf zes uur komt dit weer langzaam op gang.

De brandweer gaat aan het eind van de middag loshangende delen van het stationsgebouw verwijderen. Ook glas en platen in het station en de omgeving worden opgeruimd. Eén persoon raakte gewond aan het hoofd door een vallende glasplaat. Er zijn in totaal een stuk of twintig platen gevallen, meldt ProRail. Woensdagavond waren alle glasplaten nog geïnspecteerd vanwege soortgelijke problemen de afgelopen jaren. "Dit kan niet, dit is niet goed", aldus een voorlichter van ProRail. Volgende week moet duidelijk worden hoe dit kon en wat er aan gedaan kan worden.

Ook van het pand tegenover het station, het zogenoemde Martinez-gebouw, vielen glasplaten. Het gebouw wordt op dit moment verbouwd tot een hotel. Bouwafval zoals gipsplaten en pallets werden door de wind gegrepen.

Stadshart afgesloten
Bij de HEMA viel eerder donderdagochtend door de storm een plaat naar beneden van de flat boven het warenhuis.

De plaat ging door de glazen luifel die op de Diagonaal staat om wind tegen te houden. Hierop besloot de politie het hele centrum van Almere af te sluiten. De politie riep via luidsprekers op, om er niet heen te gaan en thuis te blijven. Op verschillende plekken in het centrum zijn glazen platen en dakgoten naar beneden gekomen.

[https://twitter.com/PolitieFlevo/status/953939081792311296]

Geen stadsbussen en treinen
Om 11.00 uur meldde NS dat er door het hele land geen treinen meer rijden. Ook vrijdag zullen de gevolgen van de storm nog merkbaar zijn.

In verband met de storm besloot AllGo de stadsdienst helemaal te staken. Rond vier uur reden de bussen weer, maar werd het station niet aangedaan. Vanaf zes uur komt dit weer langzaam op gang. Reizigers moeten de rest van de dag rekening houden met vertraging, rituitval en gewijzigde routes.

[https://twitter.com/KeolisNED/status/954010991439810560]

Meer stormschade
Door de storm is het dak van voetbalkantine van Sporting Almere beschadigd. Een deel van het dak is eraf gewaaid en op de voetbalvelden terechtgekomen. De kantine ligt naast het stadion van Almere City FC. 

Grote reclamezuil omgevallen
Verder is aan de Versterkerstraat in Almere is een grote reclamezuil omgevallen. Ook waaiden er verschillende bomen op de weg en zonnepanelen van daken. In de Almeerse Muziekwijk waaide een deel van het dak van een woning los.

[https://twitter.com/Coentjehh/status/953943010638737408]

WhatsApp ons!
Heb jij een tip of verbetering? Stuur de redactie van Omroep Flevoland een bericht op 0320 28 5050 of stuur een mail: rtv@omroepflevoland.nl!

Deel artikel