Doek vervangt glasplaten station Almere Centrum

ALMERE • Do 8 februari 2018 | 12:22 • Donderdag 8 februari 2018 | 12:22
Alle glasplaten aan de achterkant van station Almere Centrum worden de komende weken verwijderd. ProRail doet dit naar aanleiding van de storm van 18 januari. Toen vielen er 50 glaspanelen naar beneden.

Voor de gemeente was dit reden om druk op ProRail uit te oefenen om snel iets te doen aan de dakconstructie. Nadat vorige week opnieuw een glasplaat was losgekomen, is besloten niet langer te wachten. Alle platen aan de zijde van de WTC-toren worden verwijderd.

Doek is veiliger
De platen worden vervangen door doek. Er wordt eerst gekeken naar drie varianten, voordat een voorkeur wordt gemaakt. Volgens Mercedes Grootscholten van ProRail kan doek bij harde wind ook scheuren, maar de gevolgen zijn dan minder ernstig dan bij een vallende glasplaat.

Al langer een probleem
De vallende glasplaten zijn al langer een probleem. In 2013 en februari 2017 kwamen er ook glasplaten naar beneden tijdens een storm. Er vielen toen geen gewonden. 

Volgens ProRail is de hoofdoorzaak dat er sinds de komst van de hoge torens naast het station harde valwinden op de noordwestzijde beuken. De dakconstructie is daar niet tegen bestand. Twee dagen voor de laatste storm was de constructie nog gecontroleerd en waren er geen problemen gevonden. Toch ging het op 18 januari fout.

Beperkte opknapbeurt
Eind februari willen ProRail en de gemeente een besluit nemen over hoe station Almere Centrum wordt opgeknapt. Het gebied moet aantrekkelijker worden. Volgens Grootscholten krijgt het in mei 1987 geopende station een beperkte make-over

WhatsApp ons!
Heb jij een tip of verbetering? Stuur de redactie van Omroep Flevoland een bericht op 0320 28 5050 of stuur een mail: rtv@omroepflevoland.nl!

Deel artikel