ProRail: 50 glasplaten station losgewaaid tijdens storm

ALMERE • Ma 22 januari 2018 | 16:08 • Maandag 22 januari 2018 | 16:08
Tijdens de storm van afgelopen donderdag zijn ongeveer 50 glasplaten uit hun constructie gewaaid op het station Almere Centrum. Dat meldt ProRail. Eerder leek het om 20 platen te gaan. Eén van de los gewaaide glasplaten kwam tegen het hoofd van een voorbijganger. Die raakte gewond. 

ProRail heeft de dagen voor de storm extra gecontroleerd op de veiligheid van de glasplaten. "Er zijn geen beschadigingen aangetroffen tijdens die inspectie. ProRail zag daarom de storm met enig vertrouwen tegemoet. Toch zijn er wederom glasplaten uitgewaaid', schrijft de organisatie.

Volgens de spoorbeheerder wordt er onderzoek gedaan naar de oorzaak. De eerste resultaten zullen half februari bekend zijn. Na het onderzoek wordt alle schade hersteld. Verder wordt gekeken hoe te voorkomen is dat er weer glasplaten naar beneden zullen vallen. "Dit mag absoluut niet meer gebeuren. Er moet bekeken worden wat er aan dit probleem te doen is", zegt een woordvoerder.  Eerder zei de gemeente Almere erop aan te dringen dat er maatregelen genomen worden.

Al langer een probleem
De vallende glasplaten zijn al langer een probleem. In 2013 en februari 2017 kwamen er ook glasplaten naar beneden tijdens een storm. Er vielen toen geen gewonden. Op het station liggen zo'n 2.600 glasplaten. Alle platen worden twee keer per jaar geïnspecteerd.

WhatsApp ons!
Heb jij een tip of verbetering? Stuur de redactie van Omroep Flevoland een bericht op 0320 28 5050 of stuur een mail: rtv@omroepflevoland.nl!

Deel artikel