'Emmeloord wil World Potato Centre'

NOORDOOSTPOLDER
Burgemeester Aucke van der Werff van de gemeente Noordoostpolder vindt dat er een groot internationaal aardappelcentrum in Emmeloord moet komen. De burgemeester heeft dat gesuggereerd in een toespraak op de Landelijke Pootaardappelendag.

Volgens Van der Werf moet het centrum er komen zodat de samenwerking in de aardappelbranche beter wordt. Daar schort het op dit moment nog aan. "Met de komst van een aardappelcentrum kunnen we de marktpositie van Nederlandse aardappeltelers wereldwijd versterken", zegt hij. 

Het 'World Potato Centre' zou een prestigieus gebouw moeten zijn, passend bij de status van de aardappelketen van Nederland, vindt Van der Werff. Het centrum moet een internationale ontmoetingsplek worden voor iedereen die betrokken is bij de aardappel, in welke vorm dan ook. Wel verwacht de burgemeester dat het initiatief vanuit de sector zelf komt. Dan zou de regio het plan financieel willen steunen.

Potato Europe beurs
Het is onduidelijk hoe serieus een World Potato Centre in Emmeloord is. Eind vorig jaar greep Noordoostpolder naast de organisatie van het Wolrd Potato Congress. De beurs Potato Europe viel afgelopen najaar in het water door weersomstandigheden.

reacties (16)

 • Co

   

  De burgemeester lijkt wel op die aardapel zonder bril hi hi ha ha . Nu nog een cursus netheid doen voor de nop en ze goed aan STUREN die ongemotiveerde ambtenaren Peper ONDER de Staart smeren En niet Meer . miere Neuken En voer gelijk de honde belasting in en met dat geld .de polder verfraaien Met mooie struiken en planten en voor JAAR en na JAAR Bloem Bollen daar knapt de polder van op dat geeft een mooie uit straling, daar krijg je plus punten Voor. . Het lijkt nu wel een bouwput die nooit afkomt dus een bende Doe er is wat aaaaaaan Neem het voortouw eens pak aaaaaan was

  reageer
 • Wilco

   

  Wat een verkoop praatje ,s . Dat moet hij niet doen. heeft daar geen verstand van , verkoopers met verstand van zaken heben we zat . Laat hem de noord oost polder maar een Mooier blinken en schooner er uit zien en de dorpen Het is u een. Bende niks Vlak en strak , waar VIND je een schoon plansoetje ,het ie allemaal onkruid of honde strond Laat hem daar een cursus in gaan volgen of opdracht te geven aan zijn ONDER . daanen . Ze verbouwen hier ZOVEEL buiten planten en struiken en bloembollen te Kunst en te keur maar waar zie je ze in de gem TUINEN . wat zonde dat is pas reclame voor de nop .hoe smerig de binnenkants ,hoe vuil de buitenkant . De mensen ook wil wat zien he .hoe schoon de buitenkant ,hoe schoon de binnenkant is dat is pas reclame netheid dat geeft .uitstraling. GEEF het voorbeeld maar EENS gemeente nop .investeer nu maar in netheid en GEEF Je onderdanen een opvoeding en ophouden met verkwisting daar heb je niks aan en de bevolking ook niet

  reageer
 • uya

   

  Wat een grappig idee. Geweldig ben helemaal voor.

  reageer
 • Bram

   

  Ik wil als inwoner een mooie deel en een station. Dromen zijn mooi, echter de gemeente moet geen luchtkastelen bouwen die zij niet kunnen waar maken door onbehoorlijk bestuur. Waarom grond verkopen als je mee kunt doen in de buitenhaven, heb je na 100 jaar nog steeds profijt van. Kort termijn visie!

  reageer
 • Jos

   

  Leuk als onderdeel van de Floriade en daarna als permanente expo bij de invalsweg/poort van Flevoland.

  reageer
 • laat alle reacties zien
 • Hans ANN

   

  Goede en een burgemeester met veel empathie Voor de bevolking - inwoners. Maar de beste man heeft wat mij betreft Een tekort aan agrarische kennis.... Desondanks: complimenten aan onze Burgervaarder.

  reageer
 • Helder!

   

  Hieruit blijkt dat zetmeel meer ruimte krijgt tussen de oren in de Noordoostpolder.Zo kun je gaan twijfelen of we stil staan ,werkelijk verbeteringen in het openbaarvervoer blijken geen issue voor deze burgervader.Als men de schooljeugd koesterde en wil binden aan de polder zou men eerst de bus-verbindingen moeten moderniseren.Vooral niet opeengestapeld in de spits! Dit zijn de basisbehoeften om werkgelegenheid en ook bedrijven te trekken.Helaas blijkt het zetmeel een hogere rangorde te beheersen in de polder.

  reageer
 • Henkie

   

  Leuke mbo-er, maar meer ook niet.

  reageer
 • Joop

   

  Oubollig denk maar aan iets anders

  reageer
 • Den

   

  Zeker niet, met het klimaat en voedselvraagstuk is de aardappel een interessant voedingsmiddel dat gekweekt kan worden met een minimum aan water. Zal als exportproduct veel en veel groter worden. Maar kom maar op, waar moet ik aan denken.

 • Onzin

   

  Wat een onzin de manier waarop grond wordt uitgemelkt wordt groeit er innde toekomst niet veel meer Daarnaast is de organisatie van potato on professioneel zeker de directeur van de school boerderij wat een narcist

  reageer
 • Visser

   

  Emmeloord wil een treinstation

  reageer
 • Hans Keuper

   

  Is het niet beter, dat deze burgemeester zich focust op het adequaat besturen van de Gemeente Noordoostpolder in plaats van op het oplaten van luchtballonnen? Eeuwige roem in Aardappelland is toch al niet meer voor hem weggelegd.

  reageer
 • De ambtenaar

   

  Na de gemeentelijke fiasco projecten (bejaardendorp, Wellerwaard, World Potato, Stadshart, Open Plan Proces) kondigt de burgemeester, waarschijnlijk in opdracht van de landbouwlobby, alweer een nieuw project aan. Een burgemeester is er voor alle inwoners en hij moet zich bedenken dat volgens gemeentelijle gegevens nog geen 15 % van de inwoners hun brood verdienen in de landbouw, waarvan aardappels maar een onderdeel is. Hij kan beter de gemeenteraad eerst opdracht geven wat Agro Food Cluster met de grote gemeentelijke subsidies heeft gepresteerd.

  reageer
 • Maartje, Bas en HH

   

  Lelystad Airport gaat gelukkig niet door. Dat argument kun je dus vergeten. Wij vinden Emmeloord een prima plek voor dit intessante initiatief.

 • Bert

   

  Daar heeft de burgemeester wel een punt maar of dat nu in Emmeloord zou moeten komen betwijfel ik. Gezien het afgelopen jaar. En dat er een centraal punt moet komen ben ik het wel mee eens, een beetje te vergelijken met een financieel centrum. Zelf zou ik meer denken aan Lelystad, en dan de locatie Runderweg en Switerringweg Edelhertweg. Ook omdat Lelystad airport in de buurt ligt. 'World Potato Centre' te Lelystad.

  reageer
 • Jan

   

  Waarom Emmeloord?? We moeten nationaal/internationaal kijken! In de rest van nl worden ook goede aardappels geteeld!! De grote aardappelverwerkers zitten ook niet in Emmeloord. We moeten als Nederland nationaal de aardappel op de kaart blijven zetten! Goede samenwerking in de keten dan komt het wel goed!! Elke provincie heeft goede aardappeltelers!!

  reageer
 • Albert

   

  Wat ronde hoeken aan de Golfslag maken en lijkt het gelijk op een aardappel. Ze kunnen er zo in...

  reageer

Laat een reactie achter

Je reageert op

Je rapporteert