PVV wil Amsterdamse krakers weren

ALMERE • Do 25 januari 2018 | 10:04 • Donderdag 25 januari 2018 | 10:04
De Amsterdamse krakers die van het ADM-terrein in de hoofdstad moeten vertrekken, mogen niet in Almere worden opgevangen. Dat vindt de PVV in Almere. In schriftelijke vragen roept de partij burgemeester en wethouders op om de groep "crimineel en werkschuw krakerstuig" buiten Almere te houden. 

Afvoerputje
De aanleiding voor de PVV-vragen is een bericht over het plan van de Amsterdamse wethouder Udo Kock, om deze krakers naar de Almeerse wijk Oosterwold te laten verhuizen. Dat idee is de PVV in het verkeerde keelgat geschoten: Almere moet niet "het afvoerputje van Amsterdam" worden. 

Zelf oplossing zoeken
De partij vindt dat de Amsterdamse wethouder zelf maar een oplossing moet zoeken voor dit Amsterdamse probleem. Ze roept burgemeester en wethouders op om hem dat zo snel mogelijk te laten weten. Over het gedwongen vertrek van de krakers van het ADM-terrein loopt overigens nog een rechtszaak bij de Raad van State.
 

WhatsApp ons!
Heb jij een tip of verbetering? Stuur de redactie van Omroep Flevoland een bericht op 0320 28 5050 of stuur een mail: rtv@omroepflevoland.nl!

Deel artikel