Nog geen verkoop Golfslag, eerst rechtszaak

EMMELOORD
De verkoop van de Golfslag in Emmeloord gaat voorlopig niet door omdat er beslag ligt op het gebouw. Dat bevestigt eigenaar Roel Hindriks donderdagmiddag.  

Hindriks heeft een koper voor het voormalige verzorgingshuis, maar een andere kandidaat-koper ging daar niet mee akkoord. Die heeft de rechter zogeheten 'conservatoir beslag' op het voormalige verzorgingshuis laten leggen. Dat maakt verkoop op dit moment onmogelijk. In maart volgt er een rechtszaak. De precieze reden voor het beslag is niet bekend. 

Verkoop uiterlijk februari lukt niet
Eigenaar Roel Hindriks liet Omroep Flevoland donderdagmorgen al weten dat het niet vlot met de verkoop maar zei toen niets over het beslag en de rechtszaak. Hij liet wel weten dat als de verkoop afketst, er nog zo'n tien andere belangstellenden zijn die het gebouw willen kopen. Vorig jaar verwachtte de gemeente Noordoostpolder nog dat de Golfslag in uiterlijk februari een nieuwe eigenaar zou hebben. Dat gaat zeker niet lukken. 

Te hoge eisen
De Golfslag kwam eind 2016 in handen van Urker Hindriks. Hij kocht het gebouw voor 1 miljoen euro om er samen met zijn compagnon appartementen van te maken. Dit gebeurde uiteindelijk niet omdat de ondernemers vonden dat de gemeente te hoge eisen aan de verbouwing stelde. De eigenaren besloten daarom het pand weer in de verkoop te zetten.

reacties (6)

 • Johan

   

  Zo slecht dat alleen de verdraaide visie van die Urker projectontwikkelaar wordt weergegeven. Hij vond dat de eisen te hoog waren. Welke eisen? Die voor iedereen gelden? Of dat hij ondanks alles gewoon de bende op moest ruimen zoals die duizenden kilo's stenen en andere troep? Heeft die broer van wethouder Haagsma geen trekker ofzo om dat weg te rijden want die zat toch ook in dit fiasco? Laat die mannen de boel eens opruimen of krijg je bij een gestripte golfslag een tsunami van afval kado?

  reageer
 • Arnold

   

  Grappig de gemeente had in een keer teveel eisen ..,,, en zelf aan twee kopers verkopen..... lekkere beheersing van deze ontwikkelaar. En ZONL heeft het pand mooi verkocht ....

  reageer
 • Roel

   

  Heeft iemand ooit gezegd wat voor eisen de gemeente gesteld heeft?

  reageer
 • stop

   

  We hebben na de deel weer een soap in Emmeloord. En allen wijzen zoals zo vaak naar elkaar. Doch niemand kan hier iets aan doen, en dat geloven wij niet meer. Gebouw is dusdanig gesloopt dat totale sloop dreigt. En daar zijn vele niet rouwig om...

  reageer
 • Dirk Buiswater

   

  Een advocaat erop gezet....Dan begint het gelazer.

  reageer
 • laat alle reacties zien
 • Johan

   

  Was die compagnon niet de broer van de wethouder van de politieke unie? Wel raar dat het niet lukt allemaal. Zeker met een broer van die wethouder moet dat toch zo lukken?

  reageer
 • vriendje

   

  misschien het bewijs dat vriendjespolitiek niet is wat men er vaak van zegt.

Laat een reactie achter

Je reageert op

Je rapporteert