Nog geen verkoop Golfslag, eerst rechtszaak

EMMELOORD • Do 25 januari 2018 | 10:29 • Donderdag 25 januari 2018 | 10:29
De verkoop van de Golfslag in Emmeloord gaat voorlopig niet door omdat er beslag ligt op het gebouw. Dat bevestigt eigenaar Roel Hindriks donderdagmiddag.  

Hindriks heeft een koper voor het voormalige verzorgingshuis, maar een andere kandidaat-koper ging daar niet mee akkoord. Die heeft de rechter zogeheten 'conservatoir beslag' op het voormalige verzorgingshuis laten leggen. Dat maakt verkoop op dit moment onmogelijk. In maart volgt er een rechtszaak. De precieze reden voor het beslag is niet bekend. 

Verkoop uiterlijk februari lukt niet
Eigenaar Roel Hindriks liet Omroep Flevoland donderdagmorgen al weten dat het niet vlot met de verkoop maar zei toen niets over het beslag en de rechtszaak. Hij liet wel weten dat als de verkoop afketst, er nog zo'n tien andere belangstellenden zijn die het gebouw willen kopen. Vorig jaar verwachtte de gemeente Noordoostpolder nog dat de Golfslag in uiterlijk februari een nieuwe eigenaar zou hebben. Dat gaat zeker niet lukken. 

Te hoge eisen
De Golfslag kwam eind 2016 in handen van Urker Hindriks. Hij kocht het gebouw voor 1 miljoen euro om er samen met zijn compagnon appartementen van te maken. Dit gebeurde uiteindelijk niet omdat de ondernemers vonden dat de gemeente te hoge eisen aan de verbouwing stelde. De eigenaren besloten daarom het pand weer in de verkoop te zetten.

WhatsApp ons!
Heb jij een tip of verbetering? Stuur de redactie van Omroep Flevoland een bericht op 0320 28 5050 of stuur een mail: rtv@omroepflevoland.nl!

Deel artikel