O'Hanlon: Almere is by far de lelijkste stad ooit gebouwd

ALMERE • Vr 26 januari 2018 | 10:21 • Vrijdag 26 januari 2018 | 10:21
De Britse schrijver Redmond O'Hanlon noemt Almere de lelijkste stad in de hele wereld. In het maandblad Quote zegt hij staande tussen kantoorpanden op de Amsterdamse Zuidas: "Ik vind dit pandje eigenlijk nog best mooi, maar goed, ik kom rechtstreeks uit het centrum van Almere. Dan is alles mooi. Ik heb toch veel van de wereld gezien, maar Almere is by far de lelijkste stad ooit gebouwd. En dan die kudde kunstolifanten langs de A6. Is daar nooit een minister voor ontslagen?"

Ingehuurd
O'Hanlon is ingehuurd door de gemeente Almere om een boek te schrijven over de stad. Het boek moet onderdeel worden van de boekenreeks Almere Verhalen. De Britse schrijver verblijft daarom sinds 2015 regelmatig in de stad. Volgens de gemeente wordt zijn Almeerse boek uiterlijk in mei van dit jaar uitgegeven.

Reisverslagen
Redmond O'Hanlon is vooral bekend geworden door zijn reisverslagen. Hierin beschrijft hij zijn zoektochten naar dieren en gewoonten die al uitgestorven leken.

Bij zijn komst naar Almere in 2015 liet O'Hanlon zich positiever uit over de stad: 
[https://www.youtube.com/watch?v=kWDqGiRNLxc]

WhatsApp ons!
Heb jij een tip of opmerking? Stuur de redactie van Omroep Flevoland een bericht op 06 - 52 52 4891 of stuur een mail: rtv@omroepflevoland.nl!

Deel artikel