Uitspraak O'Hanlon over lelijkste stad verbaast B en W

ALMERE • Do 22 februari 2018 | 12:06 • Donderdag 22 februari 2018 | 12:06
Jammer dat de Britse schrijver Redmond O'Hanlon Almere 'by far de lelijkste stad ooit gebouwd' noemt, maar het staat hem vrij om een mening over de stad te hebben. Dat schrijven burgemeester en wethouders in antwoord op vragen van de PVV.

B en W zeggen wel verbaasd te zijn over de uitspraken van de schrijver, omdat hij zich eerder in de media juist erg positief over Almere had uitgelaten (zie onderstaande video). O'Hanlon verblijft al enige tijd als gastschrijver in Almere, met de bedoeling een boek over de stad te schrijven in de serie Almere Verhalen.

De gemeente kan het contract met de schrijver niet opzeggen, zoals de PVV zou willen. Hij krijgt geen subsidie van de gemeente en het contract met de uitgever kan niet worden ontbonden vanwege zijn uitlatingen, volgens B en W. Zij willen dat ook niet, vanwege de vrijheid van meningsuiting.

Op de vraag van de PVV of zij ook vinden dat O'Hanlon 'by far de lelijkste schrijver is die een bijdrage aan de Almere Verhalen heeft geleverd', schrijven B en W 'dat alles zijn schoonheid heeft, alleen ziet niet iedereen dat altijd'.


WhatsApp ons!
Heb jij een tip of opmerking? Stuur de redactie van Omroep Flevoland een bericht op 06 - 52 52 4891 of stuur een mail: rtv@omroepflevoland.nl!

Deel artikel