PvdA-GL vindt situatie Golfslag 'onacceptabel'

EMMELOORD • Ma 29 januari 2018 | 6:27 • Maandag 29 januari 2018 | 6:27
De PvdA-GroenLinks vindt de situatie rond de Golfslag in Emmeloord "onacceptabel". Dat zegt fractievoorzitter Rien van der Velde. Eigenaar Roel Hindriks is in onderhandeling met een mogelijke koper, maar een andere kandidaat-koper gaat daar niet mee akkoord. Die heeft de rechter zogeheten 'conservatoir beslag' op het voormalige verzorgingshuis laten leggen. De fractie is nu bang dat de situatie over een paar jaar nog niet veranderd is. 

In 2016 werd het gebouw verkocht aan Hindriks. Hij wilde er betaalbare appartementen voor starters en jongeren in maken, maar dit plan liep grote vertraging op. Na een grondige sloop van het interieur is de verbouwing een paar maanden geleden stil komen te liggen. Eigenaar Hindriks zei eerder dat de gemeente te hoge eisen aan de verbouwing stelde. Daarom zette hij het gebouw weer in de verkoop.

Pvda-GroenLinks wil van de gemeente weten hoe groot de kans is dat de Golfslag over twee jaar nog steeds leeg staat. Verder wil de partij weten wat de eisen van de gemeente zijn voor de verbouwing.
 

WhatsApp ons!
Heb jij een tip of verbetering? Stuur de redactie van Omroep Flevoland een bericht op 0320 28 5050 of stuur een mail: rtv@omroepflevoland.nl!

Deel artikel