Verdachte poging dubbele moord blijft in cel

LELYSTAD • Wo 31 januari 2018 | 14:47 • Woensdag 31 januari 2018 | 14:47
Een 21-jarige man die verdacht wordt van een dubbele moordpoging in Lelystad blijft vastzitten. De rechtbank in Lelystad heeft een verzoek tot voorlopige vrijlating afgewezen.

De schietpartij vond plaats op 18 oktober op het Kofschip in Lelystad. Die avond meldden twee personen zich met schotwonden bij de eerste hulp van het ziekenhuis. Op de plek waar geschoten was, stond de auto van de 21-jarige verdachte.

Eén van de slachtoffers wees op een foto de verdachte aan als de schutter. De man zit momenteel vast. Hij wordt ook verdacht van het dealen van coke en het afpersen van een klant van hem in een bos. Het slachtoffer werd met een honkbalknuppel geslagen en met een mes gestoken.

De 21-jarige man uit Lelystad ontkent elke betrokkenheid. Volgens advocaat Theo Hiddema zijn de verdenkingen sinds de aanhouding van zijn cliënt er niet sterker op geworden. De rechtbank wees zijn verzoek af om de voorlopige hechtenis te schorsen. De verdachte moet van de rechters naar het Pieter Baan Centrum voor een persoonlijkheidsonderzoek. Wanneer de strafzaak wordt afgehandeld, werd woensdag niet bekend. De officier van justitie hoopt over twee maanden het strafrechtelijk onderzoek af te ronden.  
 

WhatsApp ons!
Heb jij een tip of verbetering? Stuur de redactie van Omroep Flevoland een bericht op 0320 28 5050 of stuur een mail: rtv@omroepflevoland.nl!

Deel artikel