Verkoopster die beroving organiseerde hoeft cel niet meer in

ALMERE
Een Almeerse schoenenverkoopster krijgt een werkstraf van 240 uur en een celstraf van drie maanden voor het organiseren van een gewapende overval. Twee medeverdachten krijgen dezelfde straf. Een vierde persoon is vrijgesproken. Tegen de vrouw en medeverdachten waren straffen tussen de 3 en 3,5 jaar geëist

De vrouw werkte in een sportschoenenwinkel en had daarnaast een eigen handel in sportschoenen die duizenden euro's waard zijn. Ze kwam in contact met een man die een aantal van deze bijzondere schoenen wilde kopen. De geplande verkoop zou plaatsvinden op een verlaten plek waar de koper direct zou betalen. Op dat moment kwamen er gemaskerde mannen aan die schoten en het geld afpakten.

Bij de overval werd 80.000 euro buitgemaakt. De Almeerse kreeg duizenden euro's op haar rekening gestort, waar ze online dure spullen van kocht.

Het blijft voor de rechtbank onduidelijk wie bij de overval heeft geschoten. Wel is bewezen dat de verkoopster de klant in een hinderlaag heeft gelokt. Ze moet hem 30.000 euro schadevergoeding betalen. Haar celstraf heeft ze in voorarrest al uitgezeten. 

reacties (3)

 • Hendrik

   

  Jammer is toch voor U, dat er wettelijke regels zijn voor strafrecht i,p,v, Uw onderbuik regels.

  reageer
 • Dirk

   

  dit was een linkse knuffel rechter ,die de straf uitdeelde .

  reageer
 • Louise

   

  De rechter is weer lekker bezig geweest met de strafverlagende omstandigheden. Je kunt in Nederland alles flikken. Je komt er mee weg of je krijgt een flutstraf.

  reageer

Laat een reactie achter

Je reageert op

Je rapporteert