Gedeputeerden dienen ontslagbrief in

FLEVOLAND • Do 1 maart 2018 | 14:46 • Donderdag 1 maart 2018 | 14:46

De gedeputeerden Jan-Nico Appelman (CDA), Jaap Lodders (VVD), en Michiel Rijsberman (D66) hebben donderdag hun ontslagbrief ingediend bij commissaris van de Koning Leen Verbeek. Dat laat de provincie weten.

Tijdens de politieke crisis die vorige week ontstond gaven de fracties van CDA, VVD, en D66 aan dat ze hun gedeputeerden zouden terugtrekken. Met het indienen van de ontslagbrieven is dat nu ook formeel voor elkaar.

De politieke crisis ontstond nadat CDA, VVD, en D66 het vertrouwen in SP gedeputeerde Ad Meijer opzegden. Doordat Meijer steun kreeg van oppositiepartijen kon hij uiteindelijk gewoon door met zijn werk. Hierdoor ontstond vervolgens wel een onwerkbare situatie binnen het College van Gedeputeerde staten. Vandaar dat CDA, VVD, en D66 hun eigen gedeputeerden terugtrokken.

De provincie laat weten dat met het indienen van de ontslagbrieven een periode van maximaal één maand begint waarin alle gedeputeerden nog in functie zijn. 

Volgende week woensdag (7 maart) komen Provinciale Staten samen om over de situatie te praten. Dit tijdens een speciaal ingelaste vergadering. Dan wordt ook besloten hoe er een nieuw dagelijks bestuur moet komen.

In aanloop naar deze vergadering, komen vrijdag alle fractievoorzitters bij elkaar. Dan krijgen ze een toelichting van Leen Verbeek over zijn verkenning van de situatie
 

WhatsApp ons!
Heb jij een tip of opmerking? Stuur de redactie van Omroep Flevoland een bericht op 06 - 52 52 4891 of stuur een mail: rtv@omroepflevoland.nl!

Deel artikel