Provincie heeft weer een dagelijks bestuur

FLEVOLAND • Wo 28 maart 2018 | 23:15 • Woensdag 28 maart 2018 | 23:15

Vier van de vijf gedeputeerden zijn woensdagavond in het provinciehuis geïnstalleerd. De tussentijdse installatie was nodig na de crisis in het provinciehuis de afgelopen weken. SP-gedeputeerde Ad Meijer lag onder vuur van de coalitiepartijen VVD, CDA, D66 en zijn collega's Jaap Lodders, Jan Nico Appelman en Michiel Rijsberman.

Gezien de bestuursstijl en de fouten die Meijer gemaakt zou hebben, werd de samenwerking opgezegd. In een tumultueus verlopen statenvergadering eind februari werd duidelijk dat niet Meijer opstapte, maar zijn drie collega's terug zouden treden. Begin deze maand dienden zij ook daadwerkelijk hun ontslag in.

In het politieke spel dat daarop volgde, kalfde de steun voor Ad Meijer verder af, waarop hij zich genoodzaakt voelde ook ontslag te nemen

In de periode daarop deed oud-wethouder van Lelystad Bas Jan van Bochove onderzoek naar een nieuwe coalitie. Die zou volgens hem moeten bestaan uit VVD, CDA en D66, aangevuld met PvdA en ChristenUnie. Eerder deze week werd bekend dat wethouder Jop Fackeldey van de PvdA en Statenlid Harold Hofstra (CU) de nieuwe gedeputeerden worden naast de terugkerende Lodders, Appelman en Rijsberman. De installatie van Fackeldey is op 18 april.

WhatsApp ons!
Heb jij een tip of opmerking? Stuur de redactie van Omroep Flevoland een bericht op 06 - 52 52 4891 of stuur een mail: rtv@omroepflevoland.nl!

Deel artikel