Flevoland heeft over week nieuw college

FLEVOLAND • Wo 21 maart 2018 | 0:11 • Woensdag 21 maart 2018 | 0:11

Flevoland heeft over een week waarschijnlijk een nieuw college van Gedeputeerde Staten. Dat zal bestaan uit de huidige collegepartijen VVD, CDA en D66, en wordt aangevuld met PvdA en ChristenUnie. 

Een meerderheid van Provinciale Staten heeft hier mee ingestemd. Daarmee is er een eind gekomen aan de bestuurlijke crisis in Flevoland. Die crisis ontstond toen drie gedeputeerden hun ontslag indienden omdat ze niet meer wilden samenwerken met de vierde gedeputeerde, de SP-er Ad Meijer. Meijer heeft inmiddels zijn ontslag ingediend.

VVD, CDA en D66 zetten het college voort en Meijer wordt vervangen door twee nieuwe gedeputeerden van de PvdA en ChristenUnie. Maar de oppositie is het daar niet mee eens. Vooral het aantal bestuurders in het nieuwe college stuit op verzet. Vijf gedeputeerden is volgens oppositiepartijen te veel. De coalitie houdt daar echter aan vast.

Op korte termijn wordt duidelijk wie voor de PvdA en ChristenUnie zitting nemen in het college van GS. 

WhatsApp ons!
Heb jij een tip of opmerking? Stuur de redactie van Omroep Flevoland een bericht op 06 - 52 52 4891 of stuur een mail: rtv@omroepflevoland.nl!

Deel artikel