Vrouw eist meer uren huishoudelijke hulp via de rechter

DRONTEN • Di 6 maart 2018 | 13:58 • Dinsdag 6 maart 2018 | 13:58

Een vrouw uit Dronten heeft een rechtszaak tegen de gemeente aangespannen omdat ze vindt dat ze te weinig huishoudelijke hulp krijgt. De 76-jarige Gerrie Segveld heeft de longaandoening COPD en een spieraandoening, waardoor ze extra knoeit. Ze komt daardoor niet uit met één keer in de week iemand die een paar uur schoonmaakt.

De gemeente Dronten is een paar jaar geleden overgegaan op een nieuwe werkwijze. De thuiszorgaanbieder krijgt per cliënt een bepaald bedrag, dat gebaseerd is op een gemiddelde. Het resultaat moet een ‘schoon en leefbaar huis’ zijn. Dat geeft ruimte voor de zorgaanbieder om te schuiven met aantal uren en personeel. Volgens Segveld krijgt ze te weinig uren hulp.

Gemeente: huis anders inrichten


De gemeente voerde tijdens de zitting voor de rechtbank aan dat de vrouw eerst haar huis anders moet inrichten: geen vaste vloerbedekking, geen kleedjes op de tafel en misschien minder snuisterijen. De vrouw zegt dat ze niet genoeg geld heeft om haar huis te saneren.

Segveld was zelf niet op de zitting aanwezig. Ze liet zich vertegenwoordigen door haar advocaat. Ook waren er drie leden van de SP in Dronten aanwezig, die zich inspannen voor mensen die te weinig hulp krijgen.

Over zes tot acht weken wordt bekend hoe de rechter aankijkt tegen de zaak. 


 

WhatsApp ons!
Heb jij een tip of verbetering? Stuur de redactie van Omroep Flevoland een bericht op 0320 28 5050 of stuur een mail: rtv@omroepflevoland.nl!

Deel artikel