Half jaar cel voor overval Puttmann Juweliers

ALMERE • Di 6 maart 2018 | 20:14 • Dinsdag 6 maart 2018 | 20:14

Een 20-jarige Amsterdammer die op 10 oktober een overval pleegde op Puttmann Juweliers in Almere Buiten, moet van de rechter een half jaar de cel in. Daarnaast legde de rechtbank een  voorwaardelijke celstraf van nog eens een half jaar op.

De Amsterdammer bekende twee weken geleden ter zitting in rechtbank Lelystad dat hij op de bewuste dag zijn slag sloeg. Met een hamer mepte hij meerdere vitrinekastjes met juwelen kapot om er vervolgens op de fiets met de buit vandoor te gaan. Puttmann Juweliers viel al vaker ten prooi aan overvallers.

Foute vrienden hadden de Amsterdamse overvaller ertoe aangezet, zei hij. Omdat hij in de schulden zat en graag bij de vriendengroep wilde horen, besloot hij de zaak te overvallen.

De officier van justitie eiste anderhalf jaar cel, waarvan zes maanden voorwaardelijk tegen de overvaller. Hij vond ook verplicht contact met de Reclassering op zijn plaats en een cognitieve vaardigheidstraining, zoals deskundigen adviseerden.
De rechtbank nam dat laatste deel ook mee in de straf om zo herhaling te voorkomen.


 

WhatsApp ons!
Heb jij een tip of verbetering? Stuur de redactie van Omroep Flevoland een bericht op 0320 28 5050 of stuur een mail: rtv@omroepflevoland.nl!

Deel artikel