Michael P. moet oude straf uitzitten

ZEEWOLDE • Do 15 maart 2018 | 13:38 • Donderdag 15 maart 2018 | 13:38

Michael P., die wordt verdacht van het verkrachten en doden van Anne Faber, moet zijn volledige straf uit een eerdere zaak uitzitten. Dat heeft de rechter bepaald. Het gaat om vier jaar celstraf.

De oud-Zeewoldenaar werd in 2012 veroordeeld tot 12 jaar cel voor onder meer de verkrachting van twee meisjes. Dit jaar zou hij twee derde van zijn straf hebben uitgezeten en in aanmerking komen voor voorwaardelijke invrijheidstelling. De rechtbank heeft daar nu een streep door gezet. Door de ernstige verdenking in de zaak Anne Faber heeft P. de mogelijkheid verspeeld om onder voorwaarden eerder vrij te komen in de oude zaak.

Vorig jaar, toen P. in een kliniek zat waar hij ook vrijheden had, werd hij aangehouden op verdenking van betrokkenheid bij de dood en verkrachting van Anne Faber. Haar lichaam werd op zijn aanwijzen in Zeewolde gevonden. In juni zal hij hiervoor terecht staan. 


 

WhatsApp ons!
Heb jij een tip of verbetering? Stuur de redactie van Omroep Flevoland een bericht op 0320 28 5050 of stuur een mail: rtv@omroepflevoland.nl!

Deel artikel