Vrouwen in hongerstaking om Oostvaardersplassen

FLEVOLAND • Do 15 maart 2018 | 19:45 • Donderdag 15 maart 2018 | 19:45

Norma Miedema en Kelly van der Veer (bekend van Big Brother) zijn sinds woensdagavond in hongerstaking. Zij vinden dat er een einde moet komen aan dierenleed in de Oostvaardersplassen.

De twee vriendinnen drinken alleen water en stoppen pas met de hongerstaking als er meer voederplekken voor de grote grazers in de Oostvaardersplassen komen. 

''Ik vind het heel erg wat daar gebeurt en ik ben blij dat het nu steeds meer onder mensen leeft. Ik heb enorm goede hoop dat het opgelost wordt daar en dat we weer kunnen eten. Ik kan beter met honger omgaan dan met dit dierenleed. Zij geen eten, wij geen eten.'' aldus de Groningse Miedema. 

Wat is er uit het overleg tussen KALF en de provincie gekomen? 


De actievoerders van KALF zijn teleurgesteld over het gesprek dat ze donderdagmiddag hebben gevoerd met de provincie Flevoland. De bijeenkomst volgde op een ultimatum dat door KALF en actiegroepen was ingesteld. De actievoerders willen naast extra voederplekken, minder onnodig afschot en minder kreupelhout in het gebied. 

Volgens de woordvoerder van KALF is niet één van hun eisen ingewilligd. De actievoerders dreigen nu met 'harde acties' komende zaterdag. "Die oproep gaat massaal gedeeld worden", zegt Karin Schulting van KALF. 

Wat is het beleid in de Oostvaardersplassen?


Het is al jaren het beleid om de natuur haar gang te laten gaan in de Oostvaardersplassen. De dieren worden niet bijgevoerd. Wel worden verzwakte dieren die de winter waarschijnlijk niet gaan overleven, afgeschoten door Staatsbosbeheer. Bijna elk jaar zorgt het beleid voor verhitte discussies tussen voor- en tegenstanders. Dat heeft de afgelopen weken geleid tot emotionele bijvoeracties van activisten aan de rand van het gebied.

Update 23 maart:


Norma Miedema en Kelly van der Veer roepen anderen op om mee te doen met de staking. Deelnemers worden opgeroepen om 24 uur lang niet te eten om aandacht te vragen voor de Oostvaardersplassen.

WhatsApp ons!
Heb jij een tip of opmerking? Stuur de redactie van Omroep Flevoland een bericht op 06 - 52 52 4891 of stuur een mail: rtv@omroepflevoland.nl!

Deel artikel