Verbazing bij oppositie over advies Van Bochove

FLEVOLAND • Do 15 maart 2018 | 20:04 • Donderdag 15 maart 2018 | 20:04

De oppositiepartijen in Provinciale Staten zijn verbaasd over het advies van informateur Bas Jan van Bochove om een nieuw college van Gedeputeerde Staten te laten vormen door de VVD, CDA, D66, PvdA en ChristenUnie.

Het advies is donderdag gepresenteerd aan Commissaris van de Koning Leen Verbeek. Van Bochove heeft de afgelopen weken met alle politieke partijen gesprekken gevoerd en daaruit dit advies geformuleerd.

Dure variant
Fractievoorzitter Sjaak Simonse van de SGP is blij dat er doorgewerkt kan worden, maar betreurt het dat Van Bochove zijn partij niet heeft toegevoegd, samen met de ChristenUnie. De SGP vindt het ook jammer dat dit college een dure variant is, met een extra gedeputeerde en een wachtgeldregeling voor Ad Meijer. 

'Schandalig signaal'
Fractievoorzitter Chris Jansen van de PVV vindt het advies 'een schandalig signaal naar de inwoners van Flevoland'. De uitbreiding van het college gaat zo'n miljoen euro extra kosten verwacht Jansen. 'Bovendien wordt de PVV door de regerende partijen weer uitgesloten van deelname', aldus Jansen. 

Teleurstelling bij de SP
Ine de Waal, fractievoorzitter van de SP,  is teleurgesteld dat CDA, VVD en D66 opnieuw in het college zitten. De SP had graag de vier jaar volgemaakt en dat had volgens De Waal gekund als er eerder en anders was gecommuniceerd.

Verbijsterd
Fractievoorzitter Wout Jansen van 50PLUS is verbijsterd, omdat hij een minderheidscollege had verwacht. 
Simon Miske, fractievoorzitter van GroenLinks, is verbaasd dat zijn partij niet is uitgenodigd voor deelname aan het college.

WhatsApp ons!
Heb jij een tip of opmerking? Stuur ons een bericht op 06 - 52 52 4891 of stuur een mail: rtv@omroepflevoland.nl!

Deel artikel

reacties (7)

 • kees d.

    Vr 16 maart 2018 Vrijdag 16 maart 2018

  Wordt het toch tijd dat de SP groter moet worden om rechts Flevoland een keer een hak te kunnen zetten.

  reageer
 • frans

    Vr 16 maart 2018 Vrijdag 16 maart 2018

  Ik las dat de portefeuille van de huidige SP-gedeputeerde Ad Meijer, met o.a. de Oostvaardersplassen worden verdeeld onder CU en PvdA.

  De PvdA wat een opmerkelijke keuze. Een partij, die nagenoeg ter ziele en hierdoor zeker niet de meerderheid van de bevolking vertegenwoordigd en ook nog eens volledig achter Boswanbeheer staat. Niet echt een slimme zet gezien de maatschappelijke terechte onrust. En laten wij niet vergeten dat Leen Verbeek ook uit de PvdA komt, vriendjespolitiek?

  reageer
 • Stevie

    Vr 16 maart 2018 Vrijdag 16 maart 2018

  Volksverlakkerij, Chris Jansen heeft gelijk.

  reageer
 • Jos

    Do 15 maart 2018 Donderdag 15 maart 2018

  Simon Miske van Groen Link is verbaasd dat Groen Links niet is uitgenodigd.
  Ik niet; zij staan een oplossing voor de Oostvaardersplassen in de weg. Zij staan vierkant achter Staatsbosbeheer die dat het natuurlijk evenwicht heeft verstoord door de introductie van de Grote Grazers met als resultaat: sterfte, afschot, vertrapte vogelnesten en vernield bos. Hoe wereldvreemd kan je zijn.

  reageer
 • paul

    Vr 16 maart 2018 Vrijdag 16 maart 2018

  Laten wij Partij van de Arbeid en Partij voor de Dieren ook niet vergeten, die VIERKANT achter Staatsbosbeheer staan. Dit is volgens hen opkomen voor de zwakkeren in de samenleving. Nu maar hopen dat hun kiezers ze even duidelijk maken dat dit niet wordt geaccepteerd. Partij voor de Dieren wel opkomen voor koe Hermien en de koeien in de OVP "natuurlijk" laten verhongeren? Meten met twee maten, mijn stem zijn jullie al jaren kwijt.

 • Theo

    Do 15 maart 2018 Donderdag 15 maart 2018

  Een advies is een advies wat gelijk de prullenbak in kan. PvdA? Vast op verzoek van Leen Verbeek ook PvdA er. Beetje raar als overal in Nederland deze partij is uitgekotst door de kiezers.

  reageer
 • laat alle reacties zien
 • Harry Klein

    Do 15 maart 2018 Donderdag 15 maart 2018

  Schandalig! Puur bedrog!

  reageer
 • Burger

    Do 15 maart 2018 Donderdag 15 maart 2018

  Het bedrog, zoals u het noemt, komt uit de koker van die zalige partijtjes die het niet zo nauw nemen met het staatsrecht. U weet wel het CDA, de VVD en natuurlijk niet te vergeten de meelopers van D’66.

 • Erno

    Do 15 maart 2018 Donderdag 15 maart 2018

  Hahaga....politiek....de burger neemt het ook nog steeds serieus.... Not

  reageer

Laat een reactie achter

Je reageert op

Je rapporteert