Verbazing bij oppositie over advies Van Bochove

FLEVOLAND • Do 15 maart 2018 | 20:04 • Donderdag 15 maart 2018 | 20:04

De oppositiepartijen in Provinciale Staten zijn verbaasd over het advies van informateur Bas Jan van Bochove om een nieuw college van Gedeputeerde Staten te laten vormen door de VVD, CDA, D66, PvdA en ChristenUnie.

Het advies is donderdag gepresenteerd aan Commissaris van de Koning Leen Verbeek. Van Bochove heeft de afgelopen weken met alle politieke partijen gesprekken gevoerd en daaruit dit advies geformuleerd.

Dure variant


Fractievoorzitter Sjaak Simonse van de SGP is blij dat er doorgewerkt kan worden, maar betreurt het dat Van Bochove zijn partij niet heeft toegevoegd, samen met de ChristenUnie. De SGP vindt het ook jammer dat dit college een dure variant is, met een extra gedeputeerde en een wachtgeldregeling voor Ad Meijer. 

'Schandalig signaal'


Fractievoorzitter Chris Jansen van de PVV vindt het advies 'een schandalig signaal naar de inwoners van Flevoland'. De uitbreiding van het college gaat zo'n miljoen euro extra kosten verwacht Jansen. 'Bovendien wordt de PVV door de regerende partijen weer uitgesloten van deelname', aldus Jansen. 

Teleurstelling bij de SP


Ine de Waal, fractievoorzitter van de SP,  is teleurgesteld dat CDA, VVD en D66 opnieuw in het college zitten. De SP had graag de vier jaar volgemaakt en dat had volgens De Waal gekund als er eerder en anders was gecommuniceerd.

Verbijsterd


Fractievoorzitter Wout Jansen van 50PLUS is verbijsterd, omdat hij een minderheidscollege had verwacht. 
Simon Miske, fractievoorzitter van GroenLinks, is verbaasd dat zijn partij niet is uitgenodigd voor deelname aan het college.

WhatsApp ons!
Heb jij een tip of opmerking? Stuur de redactie van Omroep Flevoland een bericht op 06 - 52 52 4891 of stuur een mail: rtv@omroepflevoland.nl!

Deel artikel