Bouw zorgappartementen Giekstraat kan beginnen

DRONTEN • Vr 16 maart 2018 | 11:55 • Vrijdag 16 maart 2018 | 11:55

De bouw van 23 zorgappartementen voor ouderen met dementie en geheugenproblemen aan de Giekstraat in Dronten kan beginnen. Wethouder Peter van Bergen en Junco Vastgoed hebben de plannen ondertekend en daarmee definitief gemaakt. Dat betekent dat de voormalige Citroën-garage Dijkstra (bij De Zuid en de Baskenstraat) gesloopt kan worden.

Het gaat om een project van Junco Vastgoed en zorgpartij Amado Zorg uit Kraggenburg. Amado is gespecialiseerd in wonen en zorg voor ouderen met geheugenproblemen. Amado heeft aanvragen vanuit Dronten, Swifterbant en Biddinghuizen gekregen voor een plekje. Het gaat dan om mensen die iets hebben met de landbouw, die heel graag in een landelijke omgeving of in Dronten willen wonen, aldus Amado eerder aan Omroep Flevoland. 

Leefbaarheid


Wethouder Peter van Bergen is positief over het nieuwbouwproject: "Nu is de oude garage een vervallen locatie. Dat is voor de leefbaarheid van het centrum van Dronten niet goed. Met deze ontwikkeling krijgen we er een mooi initiatief voor terug en kunnen ouderen in hun eigen vertrouwde omgeving blijven wonen.”

WhatsApp ons!
Heb jij een tip of verbetering? Stuur de redactie van Omroep Flevoland een bericht op 0320 28 5050 of stuur een mail: rtv@omroepflevoland.nl!

Deel artikel