Almeerder start World Team voor Nijmeegse Vierdaagse

ALMERE • Di 20 maart 2018 | 0:15 • Dinsdag 20 maart 2018 | 0:15

De Nijmeegse Vierdaagse kan wel wat meer kleur gebruiken. Dat vindt Almeerder Mo Hersi. Hij heeft daarom een 'World team' samengesteld om dit jaar mee te doen aan het wandelevenement. In het team zitten deelnemers met 19 verschillende nationaliteiten. Het gaat om voormalig vluchtelingen en migranten uit Angola, Congo, Ethiopië, Kameroen, Ghana, Rwanda, Nigeria, Gambia, Sierra Leone, Uganda, Burundi, Somalië, Eritrea, Soedan, Iran, Syrië, Egypte, Marokko en Curaçao.

Weinig wandelervaring


Het merendeel van de deelnemers in het 'World Team' heeft weinig tot geen ervaring met wandeltochten. De groep kreeg maandagavond in Almere tekst en uitleg  over de Vierdaagse. Zo kregen de deelnemers de raad advies te vragen bij een podoloog voor de keuze van het juiste schoeisel. Verder werd ze op het hart gedrukt tijdig te beginnen met trainen.

Organisatie Vierdaagse is enthousiast


Initiatiefnemer Mo Hersi liep vorig jaar zelf mee met de Vierdaagse.  En het viel hem op dat de Vierdaagse een voornamelijk wit evenement is. Hersi wil zoveel mogelijk verschillende culturen met elkaar in contact brengen. Hij ziet het team als een eerste aanzet. Hersi hoopt dat het team anderen overhaalt om zélf mee te lopen. De organisatie van de Vierdaagse is blij met het initiatief. Volgens een woordvoerder ziet de Vierdaagse het liefst dat alle nationaliteiten op aarde meedoen aan de wandeltocht.

WhatsApp ons!
Heb jij een tip of verbetering? Stuur de redactie van Omroep Flevoland een bericht op 0320 28 5050 of stuur een mail: rtv@omroepflevoland.nl!

Deel artikel