Half jaar cel voor veroorzaken dodelijk ongeluk

EMMELOORD • Do 22 maart 2018 | 14:31 • Donderdag 22 maart 2018 | 14:31

De automobilist die een dodelijk ongeluk heeft veroorzaakt, waarbij een man uit Emmeloord om het leven kwam, moet een half jaar de cel in. Ook krijgt hij een half jaar voorwaardelijke gevangenisstraf en mag hij 3 jaar niet autorijden.

De man uit Arnhem botste anderhalf jaar geleden op de A27 bij Eemnes met veel te hoge snelheid op de bestelwagen van het slachtoffer, een 23-jarige man uit Emmeloord. De vriendin van het slachtoffer raakte bij de botsing zwaar gewond. Na het ongeluk probeerde de verdachte te doen alsof zijn vader achter het stuur had gezeten.

Maatschappelijke verontwaardiging


De officier van justitie had anderhalf jaar cel geëist, maar die straf vond de rechtbank veel te hoog. In vergelijkbare zaken zijn lagere straffen opgelegd. Wel neemt de rechtbank mee dat de maatschappelijke verontwaardiging groot is bij dit soort dodelijke ongelukken. De rechtbank woog in zijn nadeel mee dat de Arnhemmer vaker is veroordeeld voor dronken rijden en dat hij heeft geprobeerd de ware toedracht te verhullen.

WhatsApp ons!
Heb jij een tip of verbetering? Stuur de redactie van Omroep Flevoland een bericht op 0320 28 5050 of stuur een mail: rtv@omroepflevoland.nl!

Deel artikel