Speelbos naar een andere plek?

URK • Di 27 maart 2018 | 22:55 • Dinsdag 27 maart 2018 | 22:55

Het speelbos aan de Staartweg op Urk gaat mogelijk verhuizen. De gemeente gaat uitzoeken of er een geschiktere plek is voor kinderen om te spelen. De speeltuin in het bos blijkt volgens de gemeente niet aan alle verwachtingen te voldoen.

Om bij het speelbos te komen moeten kinderen de Staartweg oversteken. Volgens Fred Henniphof van de gemeente Urk is het niet verstandig om veel kinderen bij de drukke weg te laten oversteken. ''Verkeersveiligheid is hier een punt. Dit is niet ideaal. Het leek een hele mooie locatie maar bleek achteraf iets te kort door de bocht geweest.''

Het leek een hele mooie locatie maar bleek achteraf iets te kort door de bocht geweest.

— Fred Henniphof, gemeente Urk


De waterkwaliteit in het bos laat zomers vaak te wensen over. ''Omdat het water erg ondiep warmt het ook snel op. Daardoor ontstaat blauwalg hier nog sneller.'' aldus Henniphof. Als er blauwalg is geconstateerd gaat het bos op slot.

De gemeente zoekt nu uit waar het speelbos kan komen. Onder meer wordt gedacht aan de groenzone tussen de Staartweg en de wijk Hooiland. Hierdoor hoeven de kinderen niet de drukke weg over te steken. Of het blauwalgprobleem daarmee wordt opgelost is niet bekend.

WhatsApp ons!
Heb jij een tip of verbetering? Stuur de redactie van Omroep Flevoland een bericht op 0320 28 5050 of stuur een mail: rtv@omroepflevoland.nl!

Deel artikel