Oplossingen bedacht tegen files rond Walibi

BIDDINGHUIZEN

Er is een aantal oplossingen bedacht om de files te bestrijden tijdens grote festivals en evenementen bij Walibi Holland in Biddinghuizen.

Zo krijgt de parkeerplaats een extra uitrit. Dat moet zorgen voor een betere spreiding van de stroom bezoekers voor bijvoorbeeld Opwekking, Lowlands en Defqon1.

Ook wordt er een calamiteitenroute voor hulpdiensten aangelegd over het Alikruikpad. Daar kunnen bijvoorbeeld ambulances gebruik van maken tijdens de festivals. 

Wie heeft deze maatregel bedacht?
De uitrit en calamiteitenroute komen voort uit onderzoek van de provincie Flevoland, de gemeente Dronten en de organisatoren van de grote evenementen. Zij onderkennen de verkeershinder en zoeken een oplossing. Ook de omliggende gemeenten Zeewolde, Elburg en Harderwijk zijn bij het onderzoek betrokken.

Zijn er nog andere oplossingen? 
Gedeputeerde Jaap Lodders laat weten dat de organisatie van Defqon1 bekijkt of de Strandgapertocht kan worden benut voor pendelbussen in één richting. De gemeente Dronten en provincie Flevoland onderzoeken of de verlenging van de Bremerbergdijk tot aan de rotonde positieve effecten op de doorstroming heeft. Alle organisatoren van de grote evenementen overwegen een permanente voetgangersbrug te bouwen.

Waarom komt iedereen met de auto?
Het provinciale bestuur benadrukt dat het louter fysieke maatregelen zijn en er sprake is van 'symptoombestrijding'. Bezoekers moeten meer gestimuleerd worden om de auto te laten staan en met de trein te komen. Ook zou er 'dynamische parkeerverwijzing' moeten plaatsvinden, bijvoorbeeld naar parkeerplaatsen in Harderwijk.

 

reacties (14)

 • Met de trein

   

  Volgend jaar gaan we met het vliegtuig naar walibi

  reageer
 • Mendy

   

  Het verkeerde is best storend. Als je uit je werk komt sta je uren in de file. (Woon in biddinghuizen). Zelf weet.ik dat ov waardeloos is. Ga graag naar het festijn. Meerdere opties om daar je komen en het terein verlaten. Is echt wel haalbaar.

  reageer
 • Johan M

   

  Met de trein? Halte Walibi???

  reageer
 • Alexandros des Børgus

   

  Het is een klere-end om om met het OV naar Walibi toe te gaan. En daarnaast wil je die festivalgangers echt niet in het OV hebben. Man, dat gaat enorm meuren. Ook zit de trein dan afgeladen met backpackrugzakken. Nee, die wegen daar kunnen het best verbreed worden. De overheid is panisch voor de wet van BREVER, maar ik denk niet dat het hierop van toepassing is, aangezien het hier gaat om het entertainmentterrein van Biddinghuizen en niet om het bevorderen van meer forenzen. OV mag wel wat beter. Lukt dat niet, want overheid, dan kunnen ze nog altijd stimuleren de brommer of de (elektrische) fiets te pakken voor de locals.

  reageer
 • Jan

   

  Met de trein zie je het al voor je met al die spullen die je mee moet sjouwen ga je 1 dag dan is het best te doen

  reageer
 • laat alle reacties zien
 • Johan

   

  Grote muziek evenementen voortaan weer op de maasvlakte houden. Er loopt een snelweg tot de maasvlakte dus goed bereikbaar, en in de nabijheid alleen industrie dus ook geen geluidsoverlast voor de omgeving.

  reageer
 • Thomas

   

  Met het OV? Zodat je twee keer zo lang onderweg bent en daarna kilometers mag lopen?

  Nooit. Het is geen alternatief.

  reageer
 • Hendriksen

   

  We gaan het mee maken. Blij dat ze nu eindelijk maatregelen nemen!!!

  reageer
 • Piet

   

  Zo is dat Hendriksen .

 • Jan

   

  Goh.....al na 3 jaar het advies van de hulpdiensten opgevolgd. Types aat.......

  reageer
 • JanB

   

  Wat zijn 'types aat'??

 • Chris

   

  Ze kunnen ook meer gebruik maken van de Gooiseweg, deze is nu dubbelbaans waardoor het verkeer ook beter doorstroomd.
  Nu gaat bijna al het verkeer over de "dijk" die minder geschikt is voor zoveel verkeer in één keer en daar komt bij dat je met eventuele calamiteiten geen kant op kan.

  reageer
 • HH

   

  De Gooiseweg loopt daar niet. Eindigt bij de Larserweg. Daarna wordt het de niet-verbrede Biddingringweg. En als het verkeer daarlangs gaat, moet het dan vervolgens door de dorpskern van Biddinghuizen naar Walibi rijden? Geen goed idee .

 • Albert

   

  Als iedereen met de trein gaat, kan ik rustig met de auto komen

  reageer
 • M.

   

  Heeft een van de provinciale bestuurders wel eens geprobeerd met het ov naar Walibi te gaan?
  Ga dat eerst verbeteren. Anders heeft stimuleren geen zin.

  reageer
 • pieter de oude

   

  OV in Oostelijk Flevoland,? U bedoelt dat zinloos rond laten rijden
  van grote bussen. !!!!

 • Johan

   

  Met de trein komen? Bij mijn weten stopt de trein ongeveer 8 kilometer verderop. Mensen willen van alles meenemen en dan is een auto wel handig. Of zou de NS gevraagd worden om speciale goederenwagons te laten rijden. En dan sta je 8 kilometer verderop en moet je nog naar het terrein, met evt je spullen. Het plan is vast uitgebreider maar dit korte stuk hier... geeft mij weinig hoop.

  reageer
 • Anne & Marie

   

  "Bezoekers stimuleren met de trein te komen"? Misschien handig om eerst een treinverbinding te realiseren naar Walibi?
  #inthemiddleofnowhere....

  reageer
 • HH

   

  @Sander: mee eens, een betere busdienst tussen Walibi en Lelystad waar 4x/uur een intercity stopt, zal behoorlijk kunnen schelen. Werkt met Lowlands ook goed, maar dat zijn speciale pendelbussen. Normaal is er geen rechtstreekse bus, en moeten mensen bij Harderhaven overstappen. Ik lees echter nergens dat buurgemeente Lelystad ook bij het onderzoek betrokken is... provincie en Dronten hebben wellicht een steekje laten vallen. Jammer.

 • Job

   

  Goed idee!

 • Sander

   

  Vanaf Lelystad gingen er vroeger toch bussen? Dat is niet bepaald the middle of nowhere te noemen, prima stadje to be honest

Laat een reactie achter

Je reageert op

Je rapporteert