Verdachte van dubbele moordpoging wil niet onderzocht worden

LELYSTAD • Wo 18 april 2018 | 13:03 • Woensdag 18 april 2018 | 13:03

De 21-jarige man die ervan wordt verdacht twee mensen te hebben neergeschoten bij ’t Kofschip in Lelystad, wil niet meewerken aan een persoonlijkheidsonderzoek in het Pieter Baan Centrum (PBC). Dat werd woensdag duidelijk in de Lelystadse rechtbank.

Hier werd een zogeheten pro forma-zitting gehouden. De schietpartij vond plaats op 18 oktober 2017. Die avond meldden zich twee personen met schotwonden bij de eerste hulp van het ziekenhuis. Op de plek waar geschoten was, stond de auto van de 21-jarige verdachte.

Honkbalknuppel


Eén van de slachtoffers wees hem bovendien op een foto aan als de schutter. De man zit momenteel vast in de gevangenis in Vught. Hij wordt ook verdacht van het dealen van coke en het afpersen van een klant van hem in een bos. Dit slachtoffer werd met een honkbalknuppel geslagen en met een mes gestoken.

De 21-jarige man uit Lelystad ontkende tot nu toe elke betrokkenheid. Zijn advocaat Theo Hiddema gaf in een eerdere zitting al aan dat de verdenkingen sinds de aanhouding van zijn cliënt er niet sterker op zijn geworden.

Niet vrijwillig


De rechters besloten toen ook dat de man naar het PBC moet voor een persoonlijkheidsonderzoek, maar daar wil hij dus niet vrijwillig aan meewerken. Toch moet dat onderzoek er komen, stelde de rechtbank woensdag. Daarom is nog niet duidelijk wanneer de zaak inhoudelijk wordt behandeld. Op 11 juli staat een nieuwe pro forma zitting op de agenda.


 

WhatsApp ons!
Heb jij een tip of verbetering? Stuur de redactie van Omroep Flevoland een bericht op 0320 28 5050 of stuur een mail: rtv@omroepflevoland.nl!

Deel artikel