Fackeldey geïnstalleerd als gedeputeerde

FLEVOLAND • Wo 18 april 2018 | 19:30 • Woensdag 18 april 2018 | 19:30

Jop Fackeldey (PvdA) is woensdagavond geïnstalleerd als gedeputeerde. Met de installatie van Fackeldey is het college van Gedeputeerde Staten weer compleet. Vorige maand werd Harold Hofstra (ChristenUnie) al geïnstalleerd.

Fackeldey was jarenlang actief in de Lelystadse politiek. De laatste jaren was hij wethouder in deze gemeente. Eerder liet de oud-wethouder weten te willen stoppen met openbaar bestuur. "Maar er was vraag naar iemand die direct aan de slag kon gaan en bestuurlijke ervaring heeft", aldus de oud-wethouder na zijn benoeming als gedeputeerde.

Als gedeputeerde krijgt Fackeldey onder meer de portefeuille Klimaat en Energie onder zijn hoede. Fackeldey wordt aangesteld voor een jaar. In maart 2019 zijn verkiezingen voor Provinciale Staten. Vrijdagmiddag is er een afscheidsreceptie in het stadhuis voor de inwoners van Lelystad.

De kwestie rond Meijer


De tussentijdse installatie van Fackeldey en Hofstra komt na de crisis in het provinciehuis van eerder dit jaar. SP-gedeputeerde Ad Meijer lag onder vuur van de coalitiepartijen en de gedeputeerden van VVD, CDA en D66. De bestuursstijl van Meijer zou niet in Flevoland passen. Collega-gedeputeerden zegden het vertrouwen in Meijer op.


WhatsApp ons!
Heb jij een tip of verbetering? Stuur de redactie van Omroep Flevoland een bericht op 0320 28 5050 of stuur een mail: rtv@omroepflevoland.nl!

Deel artikel