Rode Kruis houdt grote rampenoefening

LELYSTAD • Za 21 april 2018 | 15:01 • Zaterdag 21 april 2018 | 15:01

Rode Kruis Flevoland hield zaterdag een rampenoefening bij het Zuigerplasbos in Lelystad. Daarbij kregen de vrijwilligers hulp van scoutinggroep Ascanen. In het scenario was een bom uit de Tweede Wereldoorlog vlakbij de scouts ontploft. 

Bij de oefening werd alleen getraind met mensen met lichte verwondingen. De andere gewonden worden tijdens een echte ramp meteen met een ambulance meegenomen. Bij aankomst werd een tent opgezet en werden alle kinderen nagekeken. 

"De oefening verliep goed," vertelt René Elfrink van het Rode Kruis. "In het begin was het even chaotisch, maar dat zal met een echte ramp ook zo zijn." Daarna werd iedereen in de tent bekeken en zo nodig doorverwezen naar de zogenaamde ambulances. 

De scouts vonden leuk om mee te doen. "Ik vond het een bijzondere ervaring," vertelt Nadine Broeksma. "Ik heb nog nooit eerder aan zoiets meegedaan, maar het was leuk om te doen!" 

WhatsApp ons!
Heb jij een tip of verbetering? Stuur de redactie van Omroep Flevoland een bericht op 0320 28 5050 of stuur een mail: rtv@omroepflevoland.nl!

Deel artikel