Omwonende haalt bakzeil: atletiekbaan kan er komen

ZEEWOLDE • Wo 25 april 2018 | 12:09 • Woensdag 25 april 2018 | 12:09

De Raad van State heeft een inwoner van Zeewolde die probeerde om de aanleg van de atletiekbaan in zijn dorp tegen te houden,ongelijk gegeven. De bouw van de atletiekbaan kan gewoon verder gaan. De buurtbewoner wilde dat er meer onderzoek zou komen naar de geluids-, licht- en verkeersoverlast.

Volgens hem zal er veel meer verkeer van en naar het parkeerterrein rijden dan de gemeente aangeeft. Daarnaast vreest hij overlast van de 15 meter hoge lichtmasten bij de atletiekbaan annex ijsbaan. De Raad van State geeft aan dat de lichtmasten tot 18 meter mogen en dat de omwonende behoorlijk ver van het complex woont.  

De man was eigenlijk te laat met zijn bezwaar, maar naar aanleiding van zijn bezwaar paste de gemeente het plan nog iets aan. De Raad van State vindt dat de gemeente daarom de proceskosten moet betalen, omdat het plan na de rechtbankgang van de omwonende nog is aangepast. 


 

WhatsApp ons!
Heb jij een tip of verbetering? Stuur de redactie van Omroep Flevoland een bericht op 0320 28 5050 of stuur een mail: rtv@omroepflevoland.nl!

Deel artikel