Politie: geen militairen bij Oostvaardersplassen

FLEVOLAND • Wo 25 april 2018 | 22:40 • Woensdag 25 april 2018 | 22:40

Er lopen geen militairen rond bij de Oostvaardersplassen om toezicht te houden. Dat zegt de politie, een dag nadat ze liet weten ondersteuning te krijgen van het ministerie van Defensie in het natuurgebied.

"Er is een beeld ontstaan dat militairen rondlopen in het gebied van de Oostvaardersplassen. Dit is niet het geval", aldus de politie Lelystad. Volgens de politie Lelystad is er slechts 1 militair ingezet in het gebied, die een onbemand vliegtuig bestuurt. Dat was voor het laatst op dinsdag 17 april.

Defensie helpt de politie bij het toezicht houden op de Oostvaardersplassen vanwege de grootte van het gebied, maar ook omdat "een aantal keren hekken zijn doorgeknipt en dieren naar buiten liepen. Dit levert gevaar op voor zowel de dieren als de verkeersveiligheid."

Volgens de politie rouleren er op sociale media foto's van militairen met een masker op. "Wij vermoeden dat deze foto’s niet gemaakt zijn bij de Oostvaardersplassen. Militairen die in Nederland ingezet worden, zijn herkenbaar en gebruiken geen gezichtsbedekking", aldus de politie. 

 

WhatsApp ons!
Heb jij een tip of verbetering? Stuur de redactie van Omroep Flevoland een bericht op 0320 28 5050 of stuur een mail: rtv@omroepflevoland.nl!

Deel artikel