PVV-wethouderschap Jansen ver weg

ALMERE • Ma 30 april 2018 | 16:58 • Maandag 30 april 2018 | 16:58

Het wethouderschap van Chris Jansen uit Almere voor de PVV in Den Helder gaat niet door. Daar ziet het althans naar uit nu de Stadspartij zich terugtrekt uit de voorgenomen coalitie met Beter voor Den Helder, ChristenUnie, de PVV, Behoorlijk Bestuur en de Seniorenpartij. De Stadspartij heeft er toch geen vertrouwen in dat deze partijen samen een stabiel college kunnen vormen.

Jansen vindt het jammer. Hij is momenteel voor de PVV raadslid in Almere en Statenlid in Flevoland. Hij zou de eerste PVV-wethouder van Nederland worden. "Het is jammer voor mezelf, voor de PVV en voor de inwoners van Den Helder. Wat mij betreft lag er een mooi akkoord."

Vrijdag lekte het nieuws uit dat Jansen door de partij als wethouder voor Financiën was voorgedragen. Een dag later kwam de voorgenomen benoeming op losse schroeven te staan. De landelijke ChristenUnie had de lokale afdeling in Den Helder te verstaan gegeven dat die niet met de PVV een college kan vormen. En nu is het de Stadspartij die zich terugtrekt uit de beoogde nieuwe coalitie. "Er is druk uitgeoefend", denkt Jansen. "Formateur Nagel wil een samenwerking tussen onder andere Beter voor Den Helder, VVD en CDA. Daar kan de Stadspartij waarschijnlijk ook bij aanschuiven."

Het ziet er vooralsnog niet meer naar uit dat Jansen wethouder in Den Helder wordt. Hij blijft in dat geval raadslid in Almere en statenlid in Flevoland.

WhatsApp ons!
Heb jij een tip of verbetering? Stuur de redactie van Omroep Flevoland een bericht op 0320 28 5050 of stuur een mail: rtv@omroepflevoland.nl!

Deel artikel