Flevo Boys wint districtsbeker na ruime overwinning op SV Urk

FLEVOLAND • Wo 9 mei 2018 | 19:55 • Woensdag 9 mei 2018 | 19:55

De voetballers van eersteklasser Flevo Boys hebben woensdagavond op Urk de districtsbeker gewonnen. De Emmeloorders waren met 4-0 te sterk voor SV Urk dat één niveau hoger uitkomt in de Hoofdklasse. Bij de rust ging de ploeg van trainer Inne Schotanus al met 1-0 aan de leiding.

De Emmeloorders openden in de 14e minuut de score. Nadat Flevo Boys spits Frank Post in de zestienmeter onderuit was gehaald was Aran Strengholt vanaf elf meter trefzeker. Flevo Boys doelman Rodney Rosink mocht in de 26e minuut zijn handen dichtknijpen dat hij slechts geel kreeg nadat hij hands had gemaakt buiten de zestienmeter.

In de tweede helft werd SV Urk verdediger Bennie Dunnink uit het veld gestuurd na een overtreding op Arjen Spaan. De Urkers moeten daarna met tien man verder en kunnen in de slotminuten geen vuist meer maken.Dat doet Flevo Boys wel. Timon Rorije en Frank Post bepalen de eindstand op 0-4.

Het is de tweede keer in de clubgeschiedenis dat de Emmeloorders de beker winnen.In 1991 was Flevo Boys in de bekerfinale al eens te sterk voor De Treffers uit Groesbeek.

WEDSTRIJDVERLOOP:

AFGELOPEN FLEVO BOYS WINT MET 0-4 DE FINALE VAN DE NOORDELIJKE DISTRICTSBEKER

90e minuut: 0-4 Frank Post.

89e minuut: 0-3 Timon Rorije

83e minuut: 0-2 door Frank Post. Hij verzilverd een prachtige aanval van de Emmeloorders opgezet door uitblinker Madih Doufikar.

78e minuut: Bennie Dunnink krijgt rood nadat de scheidsrechter een overtreding van de verdediger heeft geconstateerd op Flevo Boys aanvaller Arjen Spaan. SV Urk moet dus verder met tien man.

76e minuut: Het wordt grimmiger. Riekelt Jan Brands gaat hard het duel aan en gebruikt daarbij zijn elleboog. Hij krijgt een gele kaart.

64e minuut: SV Urk spits Jelle de Boer wordt gewisseld. Zijn vervanger is Klaas Romkes.

57e minuut: Een mooi afstandsschot van Riekelt Jan Brands wordt gestopt door Flevo Boys doelman Rodney Rosink.

56e minuut: Flevo Boys aanvoerder Aran Nijboer wordt gewisseld. Zijn vervanger is Timon Rorije.

51e minuut: Een hard schot van Aran Nijboer kan worden gekeerd door SV Urk doelman Cornelis Koffeman.

Het balletje rolt weer op sportpark De Vormt. De tweede helft is begonnen.

De eerste helft zit erop. Ruststand is 0-1.

40e minuut: Frank Post van Flevo Boys krijgt een levensgrote kans op de 0-2 maar hij mikt net naast het lege Urkse doel.

​26e minuut: Flevo Boys doelman Rosink maakt hands buiten de zestienmeter en krijgt slechts een gele kaart. De vrije trap van Marinus Snoek van SV Urk ging net over.

14e minuut: 0-1 Spits Frank Post van Flevo Boys wordt onderuit gehaald. De strafschop wordt benut door Aron Strengholt.

Wedstrijd is begonnen.

De voetballers van SV Urk en Flevo Boys uit Emmeloord troffen elkaar woensdagavond in de finale van de noordelijke districtsbeker. De aftrap van deze historische wedstrijd op sportpark De Vormt op Urk was om 20.00 uur.

SV Urk pakte in 1985 voor het laatst de districtsbeker. Flevo Boys deed dat in 1991.