Werkstraffen geëist in bloederige ruzie tussen huisgenoten

ALMERE • Do 10 mei 2018 | 10:45 • Donderdag 10 mei 2018 | 10:45

Justitie heeft 180 uur werkstraf en twee maanden voorwaardelijke celstraf geëist tegen twee voormalige huisgenoten uit Almere die elkaar tijdens een ruzie hebben gestoken. De man en de vrouw bewoonden kamers van een huis aan de Anjerstraat in de Almeerse Bloemenbuurt en lagen al enkele maanden met elkaar overhoop.

Onveilig gevoel


Eind januari laaide de ruzie weer op, terwijl de man zijn dochtertje van zeven jaar oud op bezoek had. Hij was het zat dat het meisje zich door de aanhoudende ruzies onveilig voelde en rende achter zijn boze buurvrouw de trap op om er wat van te zeggen. Ze had de deur van haar kamer al dicht maar hij rukte hem open en stapte naar binnen. De vrouw zou hem toen direct met een groot scherp mes hebben gestoken. Vervolgens ontstond er een worsteling doordat hij het mes wilde afpakken, waarbij beiden meerdere snijverwondingen opliepen.

De man liep weg maar kwam even later terug toen hij zag dat hij bloedde. Hij stak de vrouw in haar bovenbeen en haalde het mes naar beneden. De gewaarschuwde politie trof haar liggend op de grond in een enorme plas bloed aan. Beiden zijn afgevoerd naar het ziekenhuis en daar behandeld.

Zelfverdediging


De officier van justitie gaat ervan uit dat de man in eerste instantie uit zelfverdediging heeft gehandeld. Ze kon zich voorstellen dat hij de vrouw niet de rug durfde toekeren uit angst dat hij dan nogmaals gestoken zou worden. De steek in haar been was onnodig geweest, meende ze, en daarvoor verdient hij straf.

De vrouw beriep zich eveneens op zelfverdediging, maar die vlieger ging wat betreft de officier van justitie niet op. Uit niets is gebleken dat de man van plan was geweest haar te doden, zoals de verdachte vreesde. Beiden zijn even strafwaardig in de ogen van de aanklager. Beiden zijn verhuisd, de vrouw is zelfs uit Almere vertrokken.  

Uitspraak op 30 mei.

 

WhatsApp ons!
Heb jij een tip of opmerking? Stuur de redactie van Omroep Flevoland een bericht op 06 - 52 52 4891 of stuur een mail: rtv@omroepflevoland.nl!

Deel artikel