Luierpark genomineerd voor tegel Walk of Fame

ALMERE • Ma 14 mei 2018 | 12:00 • Maandag 14 mei 2018 | 12:00
Het Luierpark dat afgelopen weekend opnieuw werd getroffen door vernielingen, is genomineerd voor de volgende tegel van de Walk of Fame in Almere. Beheerder Tineke Ras is reuze trots op de nominatie. Haar park neemt het op tegen vier andere onderwerpen: Almere Beste Binnenstad, Bos der Onverzettelijken, Tiny Houses en de Vrijwilligers en Mantelzorg Centrale Almere (VMCA).

Bewoners bepalen door te stemmen welk onderwerp een tegel krijgt in het centrum van de stad.
De route van de Walk of Fame start bij de tegel van 1974, het ontstaan van de naam Almere-Stad, op het Stationsplein. Voor elk jaar dat de stad bestaat, wordt er een tegel bij gelegd. Het gaat nu om de 44e tegel.

Hartverwarmende reacties
Ras gaat ervan uit dat het Luierpark een goede kans maakt. In het Luierpark zijn gedenkplekken gemaakt voor overleden kinderen. De reacties op de vernielingen zijn volgens haar hartverwarmend. "We krijgen een nieuwe bank geschonken. En mensen uit de buurt starten initiatieven om geld in te zamelen voor nieuwe bomen. Het is geweldig. Ik wil iedereen heel hartelijk bedanken."

'Cameratoezicht is nodig'
Om vernielingen in de toekomst te voorkomen, is volgens haar cameratoezicht nodig. "De politie houdt al een extra oogje in het zeil. En ik vraag vaak aan buurtbewoners als ze iets horen om direct naar de politie te bellen. Maar dat is helaas niet voldoende gebleken. Ik denk dat er een camera moet komen, maar daar heeft de stichting het geld niet voor." Ras hoopt dat de politiek wellicht iets kan betekenen. "Ik heb in elk geval de PvdA al benaderd."

WhatsApp ons!
Heb jij een tip of opmerking? Stuur de redactie van Omroep Flevoland een bericht op 06 - 52 52 4891 of stuur een mail: rtv@omroepflevoland.nl!

Deel artikel