Jongen (13) deed valse aangifte van afpersing en mishandeling

ZEEWOLDE • Wo 16 mei 2018 | 13:08 • Woensdag 16 mei 2018 | 13:08

Een 13-jarige jongen uit Zeewolde heeft bekend dat hij een valse aangifte heeft gedaan van afpersing en mishandeling. Dat laat het Openbaar Ministerie weten.

De scholier vertelde in november dat hij onderweg van en naar zijn school in Nijkerk verschillende keren door drie jongens met geweld werd gedwongen om geld af te geven. Volgens het OM zorgde de berichtgeving over de zaak voor onrust en verontwaardiging in de samenleving.

Onderzoek van de politie leidde niet tot identificatie van de daders. De politie ontdekte dat één van de afpersingen niet op beelden te zien was van een veiligheidscamera. Toen de politie de jongen daarmee confronteerde, gaf hij toe het verhaal verzonnen te hebben. Omdat het doen van een valse aangifte strafbaar is, is de jongen doorverwezen naar bureau HALT voor een alternatieve straf.

WhatsApp ons!
Heb jij een tip of opmerking? Stuur ons een bericht op 06 - 52 52 4891 of stuur een mail: rtv@omroepflevoland.nl!

Deel artikel

reacties (3)

 • Anoniem

    Wo 23 mei 2018 Woensdag 23 mei 2018

  Jammer dat er niet gekeken word waarom deze jongen een aangifte heeft gedaan. Ik ga ervan uit dat dit niet zomaar is. Misschien is het goed om dit eerst uit te zoeken, voordat hij een straf krijgt wat zijn toekomst kan beinvloeden.

  reageer
 • Anoniem

    Wo 23 mei 2018 Woensdag 23 mei 2018

  Is er wel goed gekeken waarom deze jongen een aangifte heeft gedaan? Misschien is dit wel een geschreeuw om iets anders en word er nu niet naar hem geluisterd. Ipv hem gelijk straf te geven is het goed om te kijken wat hij nodig heeft.

  reageer
 • Jan

    Wo 16 mei 2018 Woensdag 16 mei 2018

  Waar zijn nu al die facebooktokkies die toendertijd schande spraken van dat dit kon gebeuren. Er moest nog onderzocht worden door de politie maar iedereen riep al schande. Dit is de maatschappij geworden. Roeptoeteren zonder dat je weet waar het over gaat.

  reageer

Laat een reactie achter

Je reageert op

Je rapporteert