Gemeente wil huisuitzettingen verder terugdringen

LELYSTAD • Wo 16 mei 2018 | 22:26 • Woensdag 16 mei 2018 | 22:26

De gemeente Lelystad is een pilot gestart om het aantal huisuitzettingen verder terug te dringen. In de pilot wordt mensen met een huurschuld en een bijstandsuitkering de mogelijkheid geboden hun huur in te laten houden op de uitkering. 

Daarmee wordt volgens de gemeente voorkomen dat een huurder uit zijn huis gezet wordt omdat de huurschuld niet verder kan oplopen. De pilot is onderdeel van het zogeheten Protocol Preventie Huisuitzetting. Dit is een samenwerking tussen onder meer de gemeente, Centrada en Ons Belang. 

”We zijn blij met de samenwerking met Centrada en de Huurdersvereniging Ons Belang. Het resultaat is dat de huurschuld niet verder oploopt en huisuitzetting wordt voorkomen. Daardoor is er tijd om de problemen inzichtelijk te maken en aan een oplossing te werken", zegt wethouder John van den Heuvel. 

In Almere is ook geëxperimenteerd met een vergelijkbare pilot. Naast het inhouden van de huur op de uitkering wordt er ook een budgetcoach ingezet om de huurders te helpen. 
 

WhatsApp ons!
Heb jij een tip of verbetering? Stuur de redactie van Omroep Flevoland een bericht op 0320 28 5050 of stuur een mail: rtv@omroepflevoland.nl!

Deel artikel