Glasbak van drie naar twee gaten

ALMERE • Di 22 mei 2018 | 20:58 • Dinsdag 22 mei 2018 | 20:58

Inwoners van Almere kunnen straks al hun gekleurde glas in dezelfde afvalbak gooien. Volgens de gemeente heeft de glasverwerker een manier gevonden om van gekleurde glasscherven gewoon weer aparte kleuren glas maken.

Dit betekent dat het veel voorkomende bruine en groene glaswerk, maar ook bijvoorbeeld rood of blauw glas straks allemaal in dezelfde bak mogen. De glasbakken in de stad worden daarom aangepast van drie naar twee inworpgaten.

Onthulling eerste bak


Bij de Albert Heijn aan de Olivier van Noortstraat in Almere Poort wordt woensdag al de eerste bak voor twee soorten glas onthuld. Daarmee wordt ook het startschot gegeven voor de  campagne 'Glas in het bakkie', die inwoners op de verandering wijst.

Volgens de gemeente Almere wordt momenteel zo'n 76 procent van het glas in de stad apart ingezameld. Dat is 17,7 kilo per persoon per jaar. Dit betekent dat er per Almeerder nog altijd zo'n 5,5 kilo glas per jaar in het restafval wordt gegooid.

WhatsApp ons!
Heb jij een tip of verbetering? Stuur de redactie van Omroep Flevoland een bericht op 0320 28 5050 of stuur een mail: rtv@omroepflevoland.nl!

Deel artikel